Rezidenţiatul, la Universitatea din Craiova: "A fost greu. Am învăţat pentru el o lună şi ceva, pentru că am şi muncit"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 500 de absolvenţii de Medicină au susţinut astăzi examenul de rezidenţiat la Craiova.
Peste 500 de absolvenţii de Medicină au susţinut astăzi examenul de rezidenţiat la Craiova.

Peste 500 de absolvenţi de medicină au susţinut astăzi examenul de rezidenţiat în corpul nou al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova. Mulţi dintre tinerii care au dat examenul au spus că întrebările au fost destul de grele.

Tinerii care au susţinut examenul test grilă au spus că întrebările au fost dificile. „Au fost multe întrebări de pe internet, de pe site-uri cu variante de întrebări. A fost greu, mă aşteptam să fie mai uşor”, a mărturisit Elena Popescu, de 26 de ani. Unii dintre absolvenţi au spus că s-au apucat târziu de învăţat pentru acest examen, pentru că au fost ocupaţi cu serviciul. „Nu m-am pregătit demult pentru examen, de o lună şi ceva, pentru că am şi muncit între timp”, a recunoscut Cristian Frăsineanu, de 26 de ani. Tot în urmă cu câteva luni a început să înveţe pentru rezidenţiat şi Andrei Costin, de 26 de ani, „de vreo două luni m-am apucat să învăţ intens. Examenul a fost înspre greu. Nu m-am decis încă spre ce specialitate voi opta. Întâi să iau examenul şi pe urma mai vedem”, a spus tânărul.


La examenul de rezidenţiat susţinut la centrul universitar din Craiova s-au înscris 552 de absolvenţi de medicină, care încearcă să obţină unul dintre cele 207 locuri puse la dispoziţie în Dolj şi 77 în Braşov. Pentru domeniul medicină s-au înscris la concursul la Craiova 517 candidaţi, la farmacie sunt şapte candidaţi, iar pentru medicină dentară, 28. Examenul a început la ora 10.00 şi a durat patru ore. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite