Craiova: Examen de admitere din iulie, la Drept în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru locurile de la buget, candidaţii de la Drept vor trebui să ştie bine Limba Română.
Pentru locurile de la buget, candidaţii de la Drept vor trebui să ştie bine Limba Română.

Concursul pentru locurile finanţate va consta într-o probă scrisă la Limba Română. Absolvenţii de liceu vor avea acces la grile chiar din luna aprilie, când vor fi publicate pe site-ul facultăţii.

Senatul Universităţii din Craiova a hotărât ca, din vară, cei care vor să intre pe cele 260 de locuri finanţate de la buget ale Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative să înveţe Limba Română. Este disciplina de concurs pe care trebuie să o ştie din manualele pentru clasele V - VIII şi din cele pentru a XI şi a XII-a. „Am ales Limba Română pentru că este o materie ce nu poate fi memorată, iar candidaţii trebuie să gândească. Am vrut din nou examen pentru a creşte calitatea studenţilor noştri. Va fi o selecţie riguroasă“, declară decanul Facultăţii de Drept, profesor universitar doctor Dan Claudiu Dănişor, cel care propunea încă de anul trecut reintroducerea acestui examen. A fost nevoie de avizul favorabil al Consiliului instituţiei de învăţământ superior şi apoi de aprobarea Senatului Universităţii.

Examenul va face diferenţa


Florentina Iordache nu a trecut prin emoţiile unui test pentru a intra la Drept. Acum este la Master şi după ce a trecut prin anii de facultate spune că se impunea reintroducerea admiterii, pentru că au fost acceptaţi mulţi cu medii foarte mari, iar în şcoală s-a dovedit că erau slabi. „De când este cu dosare au fost avantajaţi în primul rând cei care au venit din afara oraşului cu medii foarte mari, nejustificate“, mărturiseşte Florentina.
La fel gândeşte şi Lavinia Măceşanu de la Litere. „Toată lumea ştie cum se umflau notele la bac. Nu toţi ştiu, să zicem, limbi străine, dar poate sunt foarte buni la altceva, de ce să le iei şansa de a intra pe locurile de la buget“, afirmă Lavinia. Tânăra este susţinută şi de o absolventă a Facultăţii de Automatică unde există examen de admitere: „Selecţia este corect făcută şi nu îi mai favorizează pe cei cu medii astronomice“.

Mii de grile, pe internet

Din aprilie, pe site-ul facultăţii vor fi publicate aproape 7.000 de grile pentru care mai mulţi profesori şi-au cedat drepturile de autor şi s-au angajat prin contract să nu le dea mai departe şi nici să le mai folosească timp de cinci ani. Candidaţii vor da concursul pe baza acestor grile.
„Va fi transparenţă totală. Grile vor fi suficient de multe încât să nu le poată învăţa pe dinafară“, mai spune Dănişor, precizând că a dorit revenirea la competiţie pentru a da o şansă şi elevilor care poate au medii mai puţin strălucite din liceele puternice unde notele mari nu se dau cu uşurinţă, obligate de performanţă şi de lupta care există între ele pentru întâietate.

În trei ani, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova va avea propriul sediu, construit cu 12.000.000 de euro, bani obţinuţi din fonduri structurale  nerambursabile. Lucrările vor începe în primăvară. Sediul va avea 12.500 de metri pătraţi, din care 2.000 de metri pătraţi pentru bibliotecă, o aulă, 10 amfiteatre, 30 de săli de seminar, patru laboratoare, o sală de sport, terenuri de sport, un restaurant.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite