Craiova: Oltenii cu tupeu întorc foaia în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La eveniment sunt aşteptaţi toţi iubitorii cărţilor
La eveniment sunt aşteptaţi toţi iubitorii cărţilor

În timp ce în foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu se va desfăşura o sesiune extraordinară de shopping pentru consumatorul craiovean înamorat de ofertele toamnei, o mână de tineri voioşi şi cu vorbele la ei propun ceva nevăzut zi de zi în Cetatea Banilor: două ore de lectură publică în plină esplanadă a Naţionalului.

Ca şi în mai, pe 22, când aproape 100 de oameni s-au adunat şi au citit timp de o oră şi jumătate, organizatorii vor să poarte lectura prin urbe şi s-o dăruiască trecătorilor, care vor primi cărţi de beletristică, dar şi din alte domenii.
Cu parteneri de seamă (Biblioteca Judeţeană - care se ocupă de volumele lecturate, organizaţiile studenţeşti ASFFC şi AEGEE Craiova), organizatorii vor să elibereze oamenii de prejudecăţile privind lectura în general, şi, mai precis, lectura în aer liber.

„Ne onorează faptul că Biblioteca participă pentru a doua oară la acest proiect al nostru şi că a fost de acord să ne ofere atât de multe cărţi. Vrem să promovăm lectura publică, pentru ca oamenii să nu te privească ciudat dacă te aşezi pe o bancă în parc şi te-apuci să citeşti“, a spus, pentru „Adevărul de Seară“, Emilia Popescu (nu actriţa, a ţinut ea să precizeze), preşedintele AEGEE Craiova.

Sub moto-ul „Ai tupeu?! Citeşte o carte!“, organizatorii îşi aşteaptă muşteriii pe esplanada Teatrului Naţional, joi, 21 octombrie, între 12.00 şi 14.00.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite