Craiova: Emoţii la matematică, pentru Trofeul „Micul Arhimede“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au început concursul la ora 10.00.
Elevii au început concursul la ora 10.00.

Şcolari din clasele a III-a şi a IV-a, dar şi elevi de gimnaziu, 750 cu toţii,  din judeţele Dolj, Olt, Vâlcea,  Sibiu, Ialomiţa şi din municipiul Bucureşti, au participat astăzi la cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional „Micul Arhimede“, patronat de Ministerul Educaţiei şi găzduit de Şcoala Nr. 29 „Nicolae Romanescu“.

Copiii şi-au făcut încălzirea cu o serie de grile, de dificultate medie după spusele inspectorilor de specialitate, pentru ca apoi să găsească soluţii la exerciţiile din Gazeta Matematică Junior.

image

Lui Mihai Cilibiu, elev în clasa a III-a la Colegiul Naţional Carol I, venit la Micul Arhimede după alte 4 concursuri, exerciţiile nu i-au dat bătăi de cap. „Au fost uşoare şi cred că o să iau punctaj maxim“, a spus băieţelul.

Concursul Naţional Micul Arhimede

Festivitatea de premiere va avea loc mâine dimineaţă, la Şcoala nr. 29 „Nicolae Romanescu“, începând cu ora 10.00.  Câştigătorii locului I  vor primi trofee, la fel şi şcoala cu cele mai bune rezultate, iar pentru următorii elevi clasaţi până la un anumit punctaj organizatorii concursului au pregătit medalii.

Concursul Naţional Micul Arhimede

În timp ce elevii „se luptau“ cu emoţiile la matematică, zeci de profesori din judeţele din care au venit copiii au intrat în dialog la Sesiunea Interjudeţeană „Matematică  - între tradiţie şi inovaţie“.


Evenimentele s-au derulat sub patronajul Săcietăţii de Ştiinţe Matematice din România, filiala Craiova.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite