Craiova: Elevii şi studenţii din Bănie, informaţi despre bursele americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Comisiei Fulbright din Bucureşti au promovat în capitala Olteniei variantele de studiu în universităţile din Statele Unite.

Liceenii Colegiilor Naţionale Fraţii Buzeşti şi Carol I au aflat de la reprezentanţii Comisiei Fulbright ce paşi pot urma pentru pentru admiterea la studii universitare în America. La fel s-a întâmplat şi în cazul studenţilor din Bănie, interesaţi de cursuri postuniversitare în SUA. Întâlnirea cu ei a a fost mediată de American Corner din cadrul Bibliotecii Judeţene Alexandru şi Aristia Aman.

„Este important ca tinerii să aibă acces la cât mai multe oportunităţi, să fie consiliaţi şi ajutaţi să facă cea mai bună alegere. De exemplu, ei trebuie să ştie că pentru SUA au nevoie nu doar de performanţe academice, ci şi de scrisori de recomandare din care să reiasă că sunt cetăţeni respectabili, care se implică în diferite activităţi din şcoală şi din comunitate“, a precizat Mihaela Arsene, directorul Centrului de Consiliere Educaţională din cadrul Comisiei Fulbright din Bucureşti.

În prezent, 3.000 de studenţi români studiază în SUA cu fonduri oferite de universităţile americane.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite