Craiova: Elevii din Dolj, în competiţie la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii doljeni s-au întrecut astăzi în calcule şi cifre
Elevii doljeni s-au întrecut astăzi în calcule şi cifre

Aproape 250 de copii din clasele V – XII au participat astăzi la etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de matematică şi peste 300, tot în acelaşi timp, la alte două concursuri de profil, cel doljean şi Adolf  Haimovici.

Miza este faza pe ţară a Olimpiadei de Matematică, la care vor pleca 16 elevi de gimnaziu şi liceu. Gazdele competiţiilor au fost Liceul de Informatică Ştefan Odobleja şi Grupul Şcolar Electroputere. Mihnea Istrate şi Ovidiu Pârvu au părăsit Odobleja convinşi că au toate şansele să se califice pentru etapa următoare. Elevi într-a cincea la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, cei doi spun cu toată gura că le place matematica, iar subiectele de azi li s-au părut „cam uşoare pentru o fază judeţeană“. Nu de aceeaşi părere este profesorul Cristian Moanţă, care precizează că „de la an la an sunt mai grele, iar elevii care participă la olimpiadă mai puţini“.

Ovidiu şi Mihnea, doi elevi îndrăgostiţi de matematică

Cei doi elevi consideră matematica frumoasă, pentru că îi ajută pe de o parte să aibă „o gândire avansată şi distributivă“ şi apoi este o materie ce necesită spirit de observaţie. Mihnea se visează programator în străinătate, iar Ovidiu profesor de matematică.

Haimovici şi doljean, concursuri de „încălzire“ pentru anul viitor

Nu la fel de dificile precum olimpiada, dar necesare pentru a cultiva spiritul competitiv şi a dezvolta gustul pentru studiul matematicii sunt şi concursurile găzduite astăzi de Grupul Şcolar Electroputere. La concursul doljean s-au întrecut liceenii  de la matematică – informatică, iar la „Adolf Haimovici“, concurs naţional de matematică aplicată, cei de la profilurile: real – specializarea ştiinţele naturii, tehnologic, economic şi teoretic.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite