Craiova: Elevi premiaţi de un medic pasionat de fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Pârvănescu, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova, a dăruit elevilor banii obţinuţi din vânzarea a peste 120 de fotografii realizate de acesta.

Medicul, care a fost şi el olimpic naţional la fizică pe vremea când era elev, a declarat că oraşul nostru are nevoie de astfel de copii. „Pentru mine acest proiect înseamnă foarte mult. Tot ce am făcut a fost din suflet. Mă bucur că am reuşit să vând lucrările şi să îi ajut pe olimpicii noştri, care în viitor vor ajunge oameni mari. Ar trebui ca şi alte instituţii să le ofere tot sprijinul: de fiecare dată când obţin premii, să îi răsplătească atât pe ei, cât şi pe profesorii lor“, a spus  Horia Pârvănescu, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.   

Sprijin pentru olimpici

Tinerii au fost încântaţi de ideea medicului şi au spus că nimeni nu s-a mai gândit până acum la ei.„Este un impuls să facem lucrurile şi mai bine de acum înainte. Sunt convinsă că fiecare dintre noi ar vrea să primească măcar o diplomă drept recunoştinţă atunci când vine cu multe premii de la olimpiadă. Eu sunt în clasa a XII-a şi am participat la numeroase concursuri în toată ţara, unde am obţinut rezultate bune“, a declarat Irina Barbu, elevă a Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti, olimpică la germană.

Horia Pârvănescu le-a promis elevilor olimpici că va mai organiza şi alte proiecte care să vină în ajutorul lor. „Expoziţia pe care am deschis-o la Muzeul de Artă din Craiova, intitulată «Împreună», a fost primul pas pe care l-am făcut. Este păcat să nu le oferim un zâmbet copiilor care duc numele nostru mai departe cu mândrie“, a mai precizat medicul. Olimpicii au mai declarat că la fiecare concurs au emoţii ca şi cum ar participa pentru prima dată. Elevii care au obţinut locurile I, II,  III la nivel naţional au fost răsplătiţi cu o diplomă şi cu sume cuprinse între 150 şi 400 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite