Craiova: Elena Tânţaru, solista care croieşte costume tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şase ani a urcat pe scenă şi a ajuns în timp sufletul petrecerilor. Costumele pe care le poartă la spectacole sunt create chiar de ea.

A iubit şcoala, dar a fost captivată de muzică, încă din clasa I.

„Eram atentă la orele de abecedar, dar când veneau lecţiile de muzică, stăteam doar ochi şi urechi. Învăţătoarea m-a tras deoparte într-o zi, ca să-mi propună să fac parte din cor. Am acceptat imediat“, îşi aminteşte Elena.

La prima apariţie pe scenă, a tremurat de emoţii. După câteva spectacole, s-a obişnuit cu atmosfera.

„Îmi plăcea să fiu în centrul atenţiei, să cânt cât mai bine, să ies în faţă. În şcoala generală coordonam corul clasei“, adaugă interpreta, care vorbeşte cu plăcere despre participarea la primul concurs din viaţa sa, „Cântarea României“. A obţinut atunci premiul al III-lea, însă rezultatele aveau să se vadă mai târziu.

Croitorie din pasiune

După admiterea la liceu, a fost asaltată de invitaţii la nunţi şi botezuri. De atunci a început să câştige proprii bani.

„Mă întreţineam singură, nu mai ceream un leu părinţilor. Lumea mă admira şi mă chema la tot felul de evenimente. Eram sufletul petrecerilor“, povesteşte Elena. Între timp, a făcut parte din mai multe ansambluri şi a cântat alături de personalităţi din lumea muzicală, precum Ion Dolănescu, Maria Ciobanu şi Angelica Stoican.
În timpul liber, croieşte costume tradiţionale pe stofă şi catifea. Cele pe care le poartă sunt creaţii proprii.

„Mă pricep la croitorie, moştenesc îndemânarea de la mama mea. Lucrez orice, fuste, rochii, chiar pantaloni. Dar le fac doar pentru familie, nu le vând“, subliniază Elena Ţânţaru. O altă pasiune este de a se ocupa de organizarea evenimentelor mondene, pornind de la bucătărie până la amenajarea ornamentelor.

„Sunt o bucătăreasă extraordinară, fac toate specialităţile, sarmale, dar şi cele mai delicioase torturi“, încheie Elena Ţânţaru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite