Craiova: Elena Moldoveanu trăieşte din poveşti de dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Elena Moldoveanu crede că secretul unei relaţii de durată este comunicarea.
Craiova: Elena Moldoveanu crede că secretul unei relaţii de durată este comunicarea.

Stă de vorbă cu toată lumea care îi calcă pragul, încearcă să cunoască foarte bine omul şi să afle cât mai multe date din trecutul său, după care îl înscrie în baza de date a agenţiei matrimoniale.

Oltenii sunt pretenţioşi când vine vorba să-şi găsească jumătatea. Este constatarea unui proprietar al agenţiei matrimoniale din Bănie, înfiinţate în urmă cu trei ani. Elena Moldoveanu mărturiseşte că femeile au totuşi mai multe criterii de selecţie când vine vorba să-şi aleagă soţul. „Sunt doamne care îmi spun din start că îşi doresc un bărbat cu studii superioare, avocat, doctor sau afacerist. Acestea şi-au construit cu rigurozitate imaginea bărbatului ideal“, este de părere Elena.


Şedinţă ca la psiholog


Ne explică modul în care se desfăşoară întâlnirea cu un client. „După ce mă contactează la telefon, îl invit la birou, pentru o discuţie prin care să ne cunoaştem. Unii sunt mai timizi şi nu au curajul să se destăinuie de la primele cuvinte schimbate“, ne-a spus femeia. Cu aceste persoane, Elena încearcă să iniţieze un dialog de acomodare cu interlocutorul, apoi trece direct la treabă. „Într-o fază mai avansată, clientul povesteşte despre trecutul său, situaţia sa materială, statutul social, îşi enumeră calităţile şi defectele, ca eu să cunosc informaţii detaliate şi să le trec în evidenţă. Rămân confidenţiale. Ca la psiholog“, precizează proprietara agenţiei.

Se iubesc de ani de zile

Recunoaşte că misiunea sa nu este deloc una simplă. „E nevoie de tact şi de un simţ psihologic dezvoltat. Trebuie să îmi dau seama din start dacă doi oameni se potrivesc din punct de vedere fizic sau al caracterului. Se întâmplă adesea ca ea să fie mai înaltă, el mai scund, ea mai grăsuţă, el mai slăbuţ, sau invers“, mai spune doljeanca. S-a înşelat în câteva cazuri, însă pe cele mai multe le-a rezolvat cu succes. „Au fost situaţii când doi olteni au închegat o relaţie care apoi s-a destrămat, din diverse motive, altele durează de ani de zile. Chiar săptămâna trecută am fost invitată la o petrecere organizată de o pereche care se înţelege de minune“, adaugă Elena.

Clienţii, între 20-60 de ani

Recunoaşte că în această perioadă numărul celor care se prezintă la agenţie a crescut semnificativ şi pune această situaţie pe seama crizei financiare. „Singurătatea este apăsătoare şi se resimte acut, în special când intervin probleme de natură financiară. Am aproximativ 1.000 de clienţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani. O mare parte dintre ei sunt văduvi sau divorţaţi, dar înstăriţi“, ne-a informat Elena Munteanu, care a precizat că taxa pentru a fi inclus în baza de date a agenţiei timp de şase luni este 60 de lei.


Ce îi place:

„Mă bucur că oamenii ştiu să iubească. Deşi au foarte multe supărări, sunt conştienţi că viaţa nu înseamnă numai griji şi datorii către stat, ci şi împlinirea sentimentală. Dragostea nu ţine cont de nimic, nici măcar de vârstă.“


Ce nu îi place:

„Mă deranjează când unii tineri sună pe numărul de serviciu, care este public, numai ca să facă glume demodate. Îmi spun că au greşit şi că de fapt caută o agenţie de erotice, însă eu ştiu că procedează astfel în mod intenţionat.“


Cum v-aţi gândit să înfiinţaţi o agenţie matrimonială?
E.M.: Până în 2006 eram patroana unui salon de cosmetică. M-am reorientat, pentru că am făcut un studiu de piaţă şi, la acel moment, nu exista în Craiova decât o agenţie de profil. Mi-am zis să risc. Am reuşit. Nu regret decizia.


Criza nu v-a afectat absolut deloc?
E.M.:
Nu o resimt sub nicio formă. Pentru mine nu există. Eu mai deţin o agenţie imobiliară,  ca să îmi asigur un trai decent şi pe viitor, în cazul în care o afacere nu va mai fi eficientă.


profil:
NĂSCUTĂ:

10 iulie 1967, Calafat, Dolj.
STUDII:
Şcoala profesională UCECOM, Craiova.
EXPERIENŢĂ:
Este proprietara unei agenţii matrimoniale şi imobiliare. 
FAMILIE:
Are o fată, studentă în primul an la Facultatea de Biologie.





Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite