Craiova: Electroputere ar putea disponibiliza în acest an încă 500 de salariaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul concedierilor în masă la uzina deţinută de Al Arrab Contracting Company a început anul trecut, când 500 din cei 2500 de angajaţi au rămas fără slujbă.

Conducerea Electroputere lăsase încă de anul trecut o „portiţă” la anunţul privind continuarea disponibilizărilor la societatea craioveană. În 2009, un audit efectuat de evaluatori independenţi la cererea acţionarului majoritar al Electro releva faptul că aproximativ 1.000 dintre cei 2.500 de angajaţi ai fabricii nu au suficient de lucru şi, ca atare, au devenit o povară pentru companie. După negocieri intense dintre sindicate şi conducere, 500 de oameni au fost disponibilizaţi, unii dintre aceştia la cerere. Deşi angajaţii sperau ca disponibilizările să se oprească aici, conducerea Electro a anunţat ulterior că este posibil ca şi în acest an sute de persoane să fie trimise acasă. Adrian Dumitriu, directorul general al Electroputere, a declarat ieri pentru GdS că alte 500 de persoane ar urma să părăsească fabrica. „Vom continua reducerile de personal, pentru că avem prea mulţi angajaţi. Ar trebui să rămână 1.500 din cei 2.000 de salariaţi. Vom disponibiliza în special din zona TESA, în condiţiile contractului colectiv de muncă“,a spus Adrian Dumitriu, directorul Electroputere.

Scenariul sindicatelor: maxim 200 de persoane disponibilizate

Pe de altă parte, sindicaliştii din cadrul uzinei spun că aceasta nu este decât o cifră lansată de conducere pentru a „testa” reacţia lucrătorilor. Aurel Bojenoiu, lider de sindicat în cadrul Electro, susţine că preocuparea principală a conducerii companiei ar trebui să fie găsirea comenzilor pentru ca uzina să iasă din impas. Acesta susţine că, în cel mai pesimist dintre scenarii, din uzină ar urma să plece 200 de oameni. „Este o dorinţă a acţionariatului, însă deocamdată nu se poate discuta despre aşa ceva. Conducerea societăţii trebuie să încerce să rezolve problemele, trebuie să obţină mai multe comenzi. Până la jumătatea anului sunt convins că nu se va întâmpla nimic. Dacă, totuşi, nici după această dată, lucrurile nu se redresează, atunci maxim 200 de persoane vor fi disponibilizate”,a spus Aurel Bojenoiu.

La sfârşitul anului 2008, datoriile Electroputere se cifrau la 396 milioane lei (aproximativ 10 milioane de euro), în timp ce pierderile companiei ajunseseră la 98 milioane lei.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite