Craiova: Electroputere, înglodată în datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de echipamente electrice şi locomotive Electroputere Craiova a încheiat anul cu pierderi de aproximativ 40 de milioane de lei.

Electroputere a reuşit astfel să reducă la jumătate pierderile înregistrate la sfârşitul anului 2008 însă cu un cost social. În toamna anului trecut, compania controlată în proporţie de 86,28% de Al Arrab Contracting Company, a disponibilizat 500 din cei 2.500 de angajaţi în urma unui proces de evaluare a tuturor operaţiunilor din uzină. Afacerile Electro au urcat şi ele cu peste 42% faţă de 2008, ajungând la 261 de milioane de lei. Acest lucru nu i-a determinat însă pe reprezentanţii societăţii să recupereze o parte din datoriile uriaşe acumulate la stat şi diverşi furnizori. La sfârşitul lui 2009, datoriile totale ale Electro au ajuns la peste 406 milioane de lei, adică 96 de milioane de euro, faţă de 396 milioane de lei la sfârşitul lui 2008.

Au promis investiţii, au făcut disponibilizări

Ca să mai reducă din pierderi dar şi să-şi plătească măcar o parte din datorii, conducerea societăţii a anunţat că intenţionează să disponibilizeze alţi 500 de salariaţi şi să vândă jumătate din suprafaţa de teren deţinută. Situaţia din prezent a gigantului industrial se bate cap în cap cu promisiunile făcute de acţionarul Al Arrab în 2007, la preluarea uzinei. Pe lângă investiţii de 20 de milioane de euro, Al Arrab îşi asumase la privatizare şi menţinerea locurilor de muncă şi chiar angajarea unor tineri care să ducă mai departe tradiţia uzinei în industria producătoare de locomotive.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite