Craiova: Electro şi Ford nu cresc producţia industrială a Doljului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele 11 luni ale anului 2010 judeţul Olt a înregistrat o creştere a producţiei industriale de 23,3 la sută, în timp ce Doljul a scăzut cu aproape 15 la sută.

Cifrele Direcţiei Regionale de Statistică Dolj arată că judeţele Olt şi Mehedinţi au cunoscut creşteri ale producţiei industriale considerabile în primele 11 luni ale anului trecut. Din cele cinci judeţele ale Olteniei, doar Dolj şi Gorj  au înregistrat scăderi în domeniul industriei, în valoare de 14,7 la sută, respectiv 4,7 la sută. Restul judeţelor au crescut în ceea ce priveşte industria, dar şi cifra de afaceri s-a mărit proporţional. În top se află judeţul Olt care a înregistrat în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2010 cea mai mare creştere atât la producţia industrială - 23,2 la sută. Oltenii sunt urmaţi în topul creşterii economice de vâlceni cu o creştere de 4,1 la sută şi de mehedinţeni cu doar 1,4 la sută.


Cifrele de afaceri, în scădere


Deşi fabrica Electroputere a fost privatizată încă din 2008, continuându-şi producţia iar la cârma uzinei Daewoo au venit americanii de la Ford, cifrele arată că Doljul stă prost la capitolul industrie, dar şi la cifra de afaceri care a scăzut cu 6,3 la sută. De încă o statistică pe minus are parte şi judeţul Gorj. Cifra de afaceri a judeţului Gorj a scăzut aşa cum era de aşteptat cu 4,6 procente. Cea mai mare creştere a cifrei de afaceri, de 24 la sută o are, evident judeţul Olt, urmată de Vâlcea (15 la sută). Dacă mehedinţenii nu stau foarte prost la capitolul producţie, cifra de afaceri din judeţ a scăzut cu 30 la sută, pe semne că celelalte domenii de bussiness nu merg aşa cum trebuie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite