Craiova: Educatorii şi învăţătorii, plătiţi din toamnă ca profesori pentru învăţământul preşcolar şi primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confirmarea a venit în această după-amiază de la Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, prezentă la Craiova, în cadrul campaniei „Tu faci legea de nota 10 (zece)“.

Cadrele didactice din Dolj au încercat să se lămurească asupra mai multor prevederi ale Legii Educaţiei, care le sunt încă neclare. Multe dintre întrebări au vizat grupa pregătitoare, care din 2012 va fi strâns legată de învăţământul primar, şcoala după şcoală, dar şi aspecte precum salarizarea educatorilor, învăţătorilor, finanţarea per elev, situaţia banilor pentru plata profesorilor până la sfârşitul anului şcolar. În privinţa acestora, Oana Badea i-a asigurat că există.



Secretarul de stat le-a dat de înţeles cadrelor didactice din Dolj că se va reaşeza statutul de dascăl, foarte bun la clasă, care pierde în prezent din cauza faptului că nu reuşeşte la fel de bine să ţină pasul cu acumulare de puncte prin participări la conferinţe sau seminarii. „S-a ajuns prea departe. Sunt efectele grilei de salarizare pentru obţinerea gradaţiei de merit. Acest lucru se va schimba. În competiţie vor intra dascălii care se dedică copiilor, nu ei cu cei care au ales să meargă pe culoarul formei fără fond“, a spus Oana Badea.

Peste 300 cadre didactice din Dolj au participat astăzi la conferinţa din cadrul campaniei „Tu faci legea de nota 10 (zece)“, găzduită de Filarmonica Oltenia.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite