Craiova: Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul Rutier în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean au organizat etapa judeţeană a concursului „ Educaţie Rutieră -  Educaţie pentru viaţă”.

Concursul s-a desfăşurat la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 36 Craiova şi au participat echipaje atât din ciclul gimnazial cât şi din ciclul liceal, având de parcurs trei probe. Astfel, echipajele din ciclul gimnazial au avut de parcurs probele de „parc-şcoală” şi îndemânare în poligon, iar echipajele din ciclul liceal probă teoretică şi de arbitraj.

Proba în „parcul-şcoală” a urmărit respectarea regulilor de legislaţie rutieră de către elevi în calitate de participanţi pe bicicletă la trafic şi a constat în parcurgerea unui traseu pe care erau configurate intersecţii prevăzute cu indicatoare şi marcaje rutiere, care au impus asigurarea şi acordarea priorităţii de trecere în intersecţii dirijate/nedirijate sau la trecerea la nivel cu calea ferată .
 
Proba teoretică
a urmărit verificarea cunoştinţelor participanţilor cu privire la normele rutiere şi acordarea măsurilor de prim ajutor şi a constat în completarea de către fiecare participant a unui chestionar cu 20 de întrebări în limita a 30 de minute

Proba de îndemânare în poligon
a constat în parcurgerea cu bicicleta, contra timp, a traseului cu obstacole special amenajat în poligonul din curtea Palatului Copiilor, din care nu a lipsit trecerea în zig-zag printre jaloane şi cumpăna, astfel urmărindu-se verificarea îndemânării elevilor la manevrarea bicicletei printre obstacole.

Locul I la ciclul gimnazial a fost ocupat de echipajul Şcolii Nr. 36, iar la ciclul liceal locul I a fost ocupat de elevii Grupului Şcolar Transporturi Auto Craiova, ce vor participa la faza naţională care se va desfăşura în municipiul Satu Mare.
 



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite