Craiova: Edilii din Dolj, paraleli cu tehnologia. Primăriile riscă amenzi pentru că nu şi-au făcut site-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţiile locale sunt obligate prin lege să-şi facă public bugetul pe site-ul propriu, însă 48 din cele 111 primării din judeţ nu au pagină de internet. Primăriile pot fi amendate cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei dacă nu îşi îndeplinesc sarcinile până pe 8 aprilie.

Primăriile doljene trăiesc într-o eră paralelă cu cea a internetului. Cel puţin asta reiese dintr-o situaţie întocmită de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj conform căreia 48 dintre localităţile din judeţ nu au site propriu. Conducerea Fiscului a atras atenţia că primarii au obligaţia să publice pe site-ul instituţiilor pe care le conduc bugetul, execuţia bugetară, împrumuturile pe care le-a făcut primăria dar şi planul de investiţii pe anul în curs. Directorul Eugen Călinoiu a precizat faptul că primarii sunt obligaţi să-şi facă pagină de internet şi să publice toate aceste date, dar şi să-şi facă un cont de utilizator pe site-ul Ministerul Administraţiei şi Internelor până pe 8 aprilie. „Ordonatorul principal de credite va fi sancţionat cu amendă contravenţională de la 1.000 la 2.500 de lei”,a spus Călinoiu.

Primăriile îşi fac site pentru sătenii fără internet

Edilii susţin că nu au ştiut de obligaţie până în urmă cu două săptămâni, când au fost anunţaţi printr-o adresă. „Am făcut ieri formalităţile şi săptămâna asta trebuie să apară site-ul. Nu am avut nici bani, că ne costă acum 1.200 de lei să o deschidem şi 180 lunar să o întreţinem. Cetăţenii din comună oricum nu au internet, că la noi din şapte sate doar satul Vela, cel de reşedinţă are internet la primărie şi şcoală. În Ştiubei nu există nici măcar reţea telefonică. Să mă fi întrebat de drumuri, de asfalt, de apă, nu de internet”, ne-a spus primarul din comuna Vela, Constantin Vasilescu, care a precizat că datele cerute sunt oricum afişate la avizierul de la primărie.

Primăriile care nu au încă un site sunt Almăj, Amărăştii de Jos, Amărăştii de Sus, Apele Vii, Bârca, Brabova, Braloştiţa, Bucovăţ, Calopar, Caraula, Carpen, Celaru, Cerăt, Cioroiaşi, Cârna, Dioşti, Dobreşti, Drăgoteşti, Drănic, Fărcaş, Galiciuica,
Gherceşti, Ghindeni, Gighera, Gângiova, Gogoşu, Lipovu, Măceşu de Sus, Maglavit, Melineşti,Mârşani, Moţăţei, Murgaşi,Perişor, Pieleşti, Pleşoi, Rast, Rojişte, Sadova, Sălcuţa, Seaca de Pădure, Secu, Siliştea Crucii, Ţuglui, Unirea, Valea Stanciului, Vela şi Vârtop.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite