Craiova: Edilii, acuzaţi că risipesc banii pe indicatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o intersecţie din Craioviţa Nouă au fost montate opt semne de circulaţie identice.Locuitorii din zonă au declarat că nu este normal să se arunce astfel banii, în condiţiile în care mai sunt străzi neasfaltate.

Spre surpriza craiovenilor, numărul indicatoarelor de la intersecţia străzilor Nicolae Coculescu  şi Ion Anestin, din cartierul Craioviţa Nouă a crescut. „Sunt opt indicatoare de trecere de pietoni montate. Nu cred că era nevoie de atât de multe. Sunt puse din metru în metru. Eu cred că un singur semn de circulaţie era suficient. Nu este nici măcar o zonă cu trafic intens. Dacă erau puse în centru sau pe Calea Bucureşti, mai înţelegeam, dar aşa nu“, a spus Constantin Safta.

Ion Petre, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, spune că angajaţi din cadrul primăriei de la sistematizarea circulaţiei au stabilit de la începutul anului unde vor trebui montate indicatoarele.

„Nu mă mai miră nimic“

„Au fost amplasate de curând semne de circulaţie în toate cartierele. Am pus acolo unde s-a stabilit“,a spus Ion Petre. Locuitorii din cartierul Craioviţa Nouă au mai declarat că aceasta nu este singura anomalie. Au fost amplasate şi indicatoare „Cedează trecerea“ între blocuri, acolo unde chiar nu era nevoie. „Nu mă mai miră nimic. Cred că au cumpărat semnele de circulaţie şi nu au mai avut ce să facă decât să le pună peste tot. Le-au montat din metru în metru, dar sunt puse fără logică. Chiar nu înţeleg de ce nu au făcut altceva cu banii“, a spus Ştefan Dincă.

Montarea a costat 71.000 de lei

În Craiova au fost montate şi semafoare în sensul giratoriu de pe bulevardul Dacia şi chiar s-a amenajat o trecere de pietoni. „Pentru montarea semnelor de circulaţie, RAADPFL Craiova a primit din bugetul municipalităţii 71.000 lei“, a spus Carmen Licu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Craiova. 

Oamenii au mai precizat că autorităţile locale ar trebui să se ocupe mai mult de cartierele mărginaşe ale oraşului, acolo unde există străzi care nu au mai fost asfaltate de ani buni. „Decât să arunce bani pe semne de circulaţie inutile, mai bine ar aloca fonduri pentru reabilitarea şi modernizarea mai multor străzi, care arată ca acum zece ani. Am văzut multe investiţii fără cap în Craiova, doar de mântuială, ca să zicem că am făcut ceva. Nu zice nimeni că nu este nevoie şi de semne de circulaţie în intersecţii, dar opt într-un singur loc este prea mult. După părerea mea, au fost puse după ureche“, a spus Marian Tomescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite