Craiova: EXCLUSIV Un director recunoaşte că a folosit maşina spitalului ca să care mobilă şi o cuşcă de la soacră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul financiar contabil al Spitalului Filantropia din Craiova a recunoscut, în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară“, că a folosit în scopuri personale maşina unităţii medicale.

„Scandalul cu termopane“ de la Spitalul Filantropia din Craiova ia amploare. După ce mai mulţi angajaţi ai unităţii medicale au depus sesizări la Sindicatul Sanitas, susţinând că vinerea trecută au văzut, într-un cartier bucureştean, maşina donată de Ford spitalului, iar Elisabeta Lăjea, directorul financiar contabil, a fost acuzată că a transportat cu ea tâmplărie PVC, noi amănunte ies la iveală.

Şoferul şi maşina, împrumutaţi

Reporterii „Adevărul de Seară“ au intrat în posesia înregistrării audio prin care Elisabeta Lăjea a recunoscut că a făcut o „gafă“ trimiţând la Bucureşti un şofer al spitalului, în timpul programului, pentru chestiuni care o vizau personal. Mai mult, directoarea mai spune că a avut nevoie şi de maşina donată Spitalului Filantropia de compania Ford, pentru a transporta mobilă şi o cuşcă. Dacă, iniţial, directoarea a dat de înţeles că nu cunoaşte detalii cu privire la această deplasare, după ce „Adevărul de Seară“ a avut dovada că maşina a fost folosită în scopuri personale, directoarea a confirmat situaţia. „Am avut nişte probleme şi nu mi-am putut lua concediu de odihnă în această perioadă, pentru că a fost mult de lucru la spital. I-am cerut doamnei manager acordul să-l învoiască pe şofer, pe care eu l-am trimis la Bucureşti, la o policlinică, să ducă nişte acte medicale. Prima dată am discutat să meargă cu maşina unuia dintre noi, dar mai apoi am zis să o ia pe cea a spitalului“, a explicat Elisabeta Lăjea.

„N-au fost termopane, ci blaturi de masă“

Directorul financiar contabil a precizat că a plătit benzina. „La Bucureşti, într-adevăr, şoferul a transportat vreo patru blaturi de masă şi o cuşcă, pe care le-a luat de la soacra mea, din Bucureşti, şi le-a dus într-o localitate de lângă Piteşti. Nu au fost termopane, ci blaturi de masă“, a adăugat Elisabeta  Lăjea.

După ce scandalul a ajuns la urechile managerului unităţii medicale, acesta a decis să formeze o comisie de cercetare care va stabili cine este vinovat de situaţia creată şi sancţiunile care vor fi aplicate.

Aceasta este maşina donată spitalului de conducerea Ford!

image

Citeşte AICI mai multe despre acest caz:

Director bănuit că s-a folosit de maşina donată de Ford

În urmă cu doi ani, conducerea Ford a donat Spitalului Municipal primul autovehicul Transit Connect asamblat la Craiova. Maşina este destinată transportului alimentelor şi al mesei bolnavilor între pavilioanele unităţii medicale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite