EXCLUSIV Scandal la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, cu o zi înainte de alegerile pentru şefia instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi profesori de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, nume grele din medicina craioveană, spun că alegerile de la structurile de conducere ale instituţiei încalcă legea.

Adevărul de Oltenia va publica mâine, în exclusivitate, declaraţiile cadrelor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova care tot mâine îşi vor depune votul pentru a desemna rectorul instituţiei. "Acest Senat care a fost ales în luna decembrie este o ruşine! Nu înţeleg cum din Senat să facă parte asistenţi, preparatori, care nu au un CV care să îi recomande pe aceste posturi. Alegerile pentru Senat nu s-au desfăşurat legal", a declarat Laurenţiu Mogoantă, profesor universitar de histopatologie la UMF Craiova.

"Ştiu că există aceste liste. Le-am văzut"

Profesorii spun că prin universitate au fost distribuite liste prin care cadrele au fost şi încă sunt îndemnate cu cine să voteze şi pe cine să nu pună ştampila de vot. "Da, ştiu că există aceste liste. Le-am văzut, ştiu că aceste liste circulă prin universitate", a declarat profesorul universitar doctor Ion Georgescu, care este şi şeful Clinicii 1 Chirurgie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Cadrele spun că asemenea practici sunt de neacceptat. "Aceste lucruri scad prestigiul universităţii. Eu am fost trecut pe lista «AŞA NU», am candidat la Senat. Nu am fost ales", a precizat profesorul universitar doctor Eugen Moţa, care este şi şeful Secţiei de Nefrologie de la cel mai mare spital din Oltenia. "Am auzit şi eu că există (liste - n.r.)", a declarat profesorul universitar doctor Emil Pleşea.

Până la această oră, conducerea UMF Craiova nu a putut fi contactată, pentru un punct de vedere cu privire la această situaţie.

Acestea sunt câteva din declaraţiile profesorilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, cu o zi înainte de alegerile care au loc pentru funcţia de rector al instituţiei. Mai multe declaraţii dar şi informaţii dintr-un memoriu întocmit de către un grup de cadre universitare şi înaintat Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului puteţi citi în exclusivitate mâine, în Adevărul de Oltenia. Tot mâine, pe craiova.adevarul.ro puteţi vedea cum arată listele despre care profesorii universitari spun că circulă prin universitate în aceste zile şi care, susţin profesorii, au fost distribuite în rândul cadrelor înainte de alegerile pentru consiliile profesorale, pentru Senat şi pentru funcţia de rector.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite