Craiova: EXCLUSIV / Sfinţii Craiovei Maxima s-au chefuit cu lăutari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tilihoi şi Negrilă, aniversaţi de prieteni
Tilihoi şi Negrilă, aniversaţi de prieteni

De Sfântul Nicolae, trei dintre componenţii echipei de glorie a Universităţii, Negrilă, Tilihoi şi Ungureanu, şi-au aniversat ziua onomastică. Cei trei Nae din defensiva Craiovei Maxima îşi adună în fiecare an prietenii apropiaţi şi trag un chef pe cinste.

Deşi s-au lăsat de ani buni de fotbal, foştii componenţi ai Ştiinţei anilor ’80 au rămas o familie. Se întâlnesc des şi chefuiesc ori de câte ori au ocazia. Iar abilitatea de pe vremea când uimeau toată Europa şi stabileau premiere pentru fotbalul românesc nu pare să se fi pierdut.

Sfântul Nicolae, sărbătorit astăzi, a fost un bun prilej de reîntâlnire. Doar este ziua onomastică a trei dintre componenţii defensivei Craiovei Maxima, Negrilă, Tilihoi şi Ungureanu. Aceştia s-au petrecut însă cu o zi mai devreme. „Am decis să sărbătorim de sâmbătă, pentru că duminica este zi de refacere. De câţiva ani ne facem ziua împreună şi avem alături în jur de 30 de prieteni apropiaţi“, susţine Nae Ungureanu.

Craiova Maxima

Foştii colegii Donose, Beldeanu şi Bîcu, alţi foşti componenţi ai Universităţii Craiova, în frunte cu căpitanul din anii ’90 Adrian Popescu, au ţinut să fie alături de cei trei sărbătoriţi. „Ar fi trebuit să vină şi alţi colegi, dar unii sunt plecaţi din ţară şi nu au putut ajunge“, a specificat Negrilă.

Au primit cupe şi plachete personalizate 

Cei trei aniversaţi au primit un tort cu numele lor, cupe şi plachete personalizate, dar şi alte cadouri. „M-am săturat de atâtea trofee“, spunea Ungureanu, care are la activ patru titluri de campion şi şase Cupe ale României.

Ungureanu, Negrilă şi Tilihoi

Pe lângă mâncarea tradiţional românească şi băuturile alese, muzica a destins atmosfera, melodia preferată a serii fiind imnul Universităţii Craiova, cântat la unison de nenumărate ori de toţi cei prezenţi la eveniment. „Parcă şi acum se zbârleşte pielea pe noi când auzim această melodie“, murmurau foştii alb-albaştri.

„Negoro“ a dat tonul distracţiei

Tonul petrecerii l-a dat Nicolae Negrilă, la fel de sprinten ca în vremea când marca în poarta lui Kaiserslautern şi ducea Universitatea, în premieră, în semifinalele Cupei UEFA. Dar nici Tilihoi nu s-a lăsat mai prejos. „Trebuie să fiu la datorie ca şi pe teren. Ăştia doi mai urcau în atac şi tot timpul eram nevoit să-i acopăr. Tot eu am dus greul apărării“, a glumit Nae Tilihoi.  

Petrecere Craiova Maxima

Petrecerea a început după-amiaza şi a ţinut până târziu în noapte, un alt refren care a făcut furori fiind „cu ce m-am ales în viaţă“. „Fotbalul a fost viaţa noastră“, au recunoscut cei trei Nicolae.



Dedicaţiile au fost şi ele la ordinea zilei, solistul vocal al formaţiei fiind un fan înfocat al Craiovei Maxima. „Aveam 16 ani când mergeam pe stadion şi mă uitam printre gard la aceşti mari fotbalişti. Sunt idolii mei şi parcă nu-mi vine să cred că am ajuns să cânt pentru ei“, a spus acesta.

Tilihoi, Donose şi Negrilă
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite