Craiova: EXCLUSIV/ Ford a câştigat procesul împotriva statului român, referitor la rambursarea unor taxe vamale de 3,5 milioane de dolari. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis astăzi să admită acţiunea depusă de Ford împotriva Autoţii Naţionale a Vămilor şi a Direcţiei Regionale de Vamă Craiova pentru restituirea unor taxe vamale plătite în perioada 13.12.2007-16.12.2008.

Este vorba despre rambursarea sumei de 3,5 milioane de dolari, taxele plătite de Ford pentru importuri de subansamble şi piese pentru cutii de viteză din perioada decembrie 2007-decembrie 2008. Ford a depus acţiunea în luna martie a anului trecut şi, de atunci, dosarul în care compania americană chema în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), Direcţia Tehnici de Vămuire şi Control Vamal din cadrul ANV, precum şi Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova din cadrul ANV s-a plimbat pe la mai multe instanţe locale, Curtea Supremă de Justiţie hotărând, în final, că decizia trebuie să aparţină Curţii de Apel Craiova. Pronunţarea în acest dosar a fost amânată de două ori până acum, iar astăzi magistraţii Curţii de Apel s-au pronunţat în cauză.


Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. Ford a fost reprezentată în instanţă de renumita societate Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, specializată în speţe care privesc taxele sau proprietatea intelectuală, în timp ce statul a fost reprezentat de juriştii din cadrul Direcţiei Regionale de Vamă Craiova.


Stai pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce spun autorităţile despre rezultatul procesului dar şi ce spun reprezentanţii Ford.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite