Primele declaraţii ale rectorului de la Medicină, despre scandalul listelor negre: "Ce-mi spuneţi e părerea a mai mult de doi profesori. E părerea lor, e democraţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova a făcut astăzi primele declaraţii cu privire la acuzaţiile aduse de mai mulţi profesori care susţin că alegerile de la conducerea instituţiei au fost manipulate.

Profesorul universitar doctor Adrian Săftoiu, rectorul UMF Craiova, nu crede în varianta că în universitate ar circula liste pe care să fie trecuţi candidaţi  agreaţi şi neagreaţi, care să influenţeze rezultalele alegerilor de la structurile de conducere. "Ce-mi spuneţi dumneavoastră este părerea a mai mult de doi, deci sunt câţiva profesori care au altă părere. Este părerea lor şi trebuie respectată. E democraţie", a declarat astăzi rectorul UMF Craiova.

Profesorul universitar doctor Adrian Săftoiu spune că nu a fost informat de existenţa unor liste prin care alegătorii să fie manipulaţi. "Nu am auzit, nu am văzut nicio listă şi nici nu mi s-a adus la cunoştinţă", a mai spus rectorul UMF Craiova.

Acuzaţii susţinute de mai mulţi profesori

La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova au apărut în aceste zile acuzaţii grave din partea mai multor profesori, nume grele în medicina craioveană. Profesorul doctor Ion Georgescu, care este şi şeful Clinicii Chirurgie I de la Spitalul Judeţean, profesorul universitar doctor Eugen Moţa, care este şi Şeful Clinicii de Nefrologie de la Spitalul Nr 1 dar şi alte cadre spun că prin universitate au fost distribuite liste "Votaţi DA" şi "Votaţi NU", prin care alegătorii erau manipulaţi pe cine să voteze. Alegerile pentru structurile de conducere au început în luna noiembrie iar astăzi se votează rectorul.

Astăzi, pe craiova.adevarul.ro, poţi citi toate declaraţiile date de rectorul UMF cu privire la aceste acuzaţii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite