Craiova: Drumurile din Oltenia, modernizate pe credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de kilometri de drumuri comunale şi judeţene vor fi reabilitate în următoarea perioadă pe banii constructorilor.

Modernizarea câtorva zeci de drumuri din judeţele Olteniei a fost scoasă la licitaţie recent de Ministerul Dezvoltării Regionale, punându-se la bătaie sume de ordinul sutelor de milioane de lei. Numai licitaţia lansată în cazul Doljului are o valoare de peste 282 milioane de lei fără TVA şi cuprinde modernizarea unor tronsoane din 33 de drumuri comunale din judeţ rămase fără finanţare europeană şi alte porţiuni din patru drumuri judeţene.


Ar putea primi banii în 2020


Deschiderea ofertelor se va face pe 29 iulie. Constructorii ar putea însă să nu se înghesuie la licitaţie, având în vedere că Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii prevede faptul că în primii doi ani antreprenorul va executa lucrările pe banii săi sau, cel mai probabil, din credite garantate de stat. Abia apoi Guvernul va începe decontarea cheltuielilor. Pentru Gorj, ministerul a scos la licitaţie lucrări de 270 milioane de lei, în timp ce pentru Vâlcea, valoarea acestora atinge 288 milioane de lei. În Olt, drumurile judeţene şi comunale vor fi modernizate cu 270 milioane de lei, iar în Mehedinţi, cu 191 milioane de lei fără TVA.
Potrivit caietului de sarcini, durata proiectării şi execuţiei va fi de maxim trei ani, contractul de derulare al lucrărilor incluzând şi perioada de rambursare a creditului de către Guvern de maxim şapte ani, nu mai târziu de 2020. Practic, deşi constructorii vor fi obligaţi să finalizeze lucrarea în 2015, atunci când este prevăzută încheierea programului, aceştia şi-ar putea primi banii abia în 2020.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite