Craiova: Dorin Comşa, violistul specialist în computere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Comşa repetă la violă chiar şi în timpul liber
Dorin Comşa repetă la violă chiar şi în timpul liber

A absolvit Conservatorul în Iaşi şi a profesat în Craiova. Este profesor de violă, dar se pricepe foarte bine la electronică şi la computere. Mai mult, a realizat un program computerizat de note muzicale pe care l-a şi interpretat.

Dorin Comşa este o personalitate complexă, care s-a adaptat în orice situaţie. În acest moment este solist la violă în Orchestra Filarmonicii Oltenia şi cadru didactic asociat la Conservatorul din Craiova. Poate să spună că a avut norocul să locuiască în mai multe oraşe din ţară. S-a născut în Vrancea, a învăţat până în clasa a opta în Tulcea, la liceu a studiat în Galaţi, facultatea a absolvit-o în Iaşi şi a profesat în Craiova, unde locuieşte de 29 de ani.

Talentul muzical l-a moştenit de la bunicul din partea mamei sale. „Bunicul meu era mare lăutar în zona Vrancei, iar mama a văzut că încercam să cânt mereu la vioară. A decis să mă ducă la cursuri de instrument şi în clasa a zecea m-am transferat la violă, pentru că îmi plăcea foarte mult. Pe timpuri, cei care nu erau buni la vioară erau mutaţi la violă. La mine nu a fost cazul, pentru că eram bun la ambele instrumente“, povesteşte Dorin Comşa.

Acesta nu credea vreodată că va ajunge să locuiască în Craiova. „Am avut ghinionul să prind prima promoţie care a terminat Conservatorul şi toţi să fim şomeri. Am încercat să mă angajez într-un oraş mai apropiat de zona mea natală, însă nu am găsit decât la Craiova. Am vorbit cu directorul de atunci, Teodor Costin, şi m-a primit cu braţele deschise. Am avut locuinţă, m-am însurat şi am rămas în Craiova“, îşi aminteşte Comşa.

Află din cum a descoperit Dorin Comşa pasiunea pentru electronică.

craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite