Craiova: Doljenii au luat cu asalt muzeele din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a VI-a ediţie a „Nopţii europene a muzeelor“ a fost sărbătorită aşa cum se cuvine de craioveni.

Până la miezul nopţii oameni de toate vârstele au vizitat Muzeul de Artă şi Muzeul Olteniei (secţia Ştiinţele Naturii şi clădirea nouă - de Istorie). S-au putut vedea proiecţii de filme documentare de specialitate, precum şi expoziţia permanentă „Condiţiile fizico-geografice şi ecosistemele Olteniei“ şi colecţia de minerale şi roci.

Am venit pentru că am auzit că este noaptea muzeelor şi eram curioasă dacă vor fi deschise. Trebuie să recunosc că este pentru prima dată când îi aduc şi pe copii să viziteze Muzeul de Artă“, a spus Magdalena Oprea, din Craiova.

În clădirea nouă a Muzeului Olteniei, publicul craiovean a putut admira expoziţia „Tezaur de patrimoniu transilvan“, ce se doreşte a fi o reprezentare şi o reconstruire a autenticului etnografic transilvan. Au fost prezentate obiecte de ceramică, cahle, obiecte de cult, podoabe, mobilier de interior şi ţesături.

Trebuie să recunosc că nu prea am fost până acum la muzeele din Craiova. A fost o ocazie bună să mă relaxez. Nu am venit să văd ceva anume, ci doar să vizitez totul per-ansamblu“, a declarat Mircea Ionaşcu, student.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite