Craiova: Doi preoţi spanioli au ajutat cu bani şi alimente pe românul care a intrat în comă peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Midan (38 de ani), fost milutar în Craiova, care s-a prăbuşit la pământ din cauza muncii până la epuizare, a primit 100 de euro şi hrană de la un preot ortodox şi ujul catolic, din Peninsula Iberică. Tânărul plecase în străinătate să lucreze ca să aducă bani în ţară.

Gabriel Midan (38 de ani), fost militar în Craiova, care a leşinat la începutul lunii iunie într-un restaurant din Spania, după ce a lucrat câte 12 ore pe zi, dă semne de revenire. Tânărul se află în continuare internat într-un spital din Avila, iar medicii spun că în curând se va însănătoşi. Tânărul a povestit că în această dimineaţă s-a ridicat din pat şi a coborît câteva trepte de scară. „Sunt internat într-un salon la etajul şapte. Am încercat de dimineaţă să fac puţină mişcare şi am reuşit. Mă simt mai bine şi sper să o ţin tot aşa“, ne-a mărturisit craioveanul.


Sprijit de spanioli


Ioana Midan, mama acestuia, se află în Peninsula Iberică de când fiul ei a ajuns la Reanimare. Femeia povesteşte că Gabriel nu-şi aminteşte nimic din ce s-a petrecut în restaurantul unde era angajat. „L-am întrebat dacă mai reţine ceva din ziua când a căzut la podea şi mi-a zis că nu ştie ca el să fi păţit ceva. Poate e mai bine aşa, ca să nu-şi mai facă inimă rea. Am stat cu frica-n sân în această perioadă, m-am rugat lui Dumnezeu să îl ţină în viaţă, să nu moară, că e tot ce am mai scump pe lume“, ne-a spus mama fostului militar. Aceasta vorbeşte despre situaţia critică în care s-a aflat, cât timp şi-a vegheat copilul, în unitatea medicală. „Am venit aici cu 100 de euro, cât să plătesc chirie câteva o lună şi să cumpăr ceva se mâncare. Am avut noroc cu doi preoţi, unul din Madrid şi altul din Avila, care ne-au ajutat cu alimente şi 100 de euro şi ne-au încurajat să trecem peste aceste greutăţi. Altfel nu ştiu cum am fi rezistat“, a adăugat mama craioveanului.


A scăpat ca prin minune


Gabriel Midan (38 de ani) s-a prăbuşit într-un restaurant din Peninsula Iberică în data de 4 iunie, după ce a muncit câte 12 ore pe zi. A stat în comă timp de două săptămâni, iar medicii au fost rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire. La mijlocul lunii iunie şi-a revenit din comă, iar medicii l-au deconectat de la aparate.


Cei care vor să îl ajute românul din Spania, care a fost la un pas de moarte, pot depune orice sumă în conturile RO59CECEDJ1008RON0739283 (cont în lei, CEC BANK) sau RO39CECEDJ10B2EUR0919978 (cont în euro, CEC BANK), titularul conturilor fiind Ion Midan.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite