Craiova: VIDEO/ Doi ofiţeri, acuzaţi de abuz în serviciu şi şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii craioveni au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau 4.000 de lei. Comisarul şef de poliţie Petrişor Alexandru a fost reţinut aseară pentru 24 de ore, iar subinspectorul Dumitru Ardelean este cercetat în stare de libertate.


Petrişor Alexandru, comisar şef de poliţie, şi Mihai Dumitru Ardelean, subinspector în cadrul Inspectoratului de Poliţie Transporturi Craiova, au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau 4.000 de lei. Cei doi sunt acuzaţi de formarea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi şantaj. Alături de aceştia, este cercetat şi Cristi Daniel Alexandru, fratele comisarului şef. Petrişor Alexandru şi Mihai Dumitru Ardelean au acordat împrumuturi de bani, cu dobândă de 6-12 la sută mai multor persoane şi le-au obligat să aducă garanţii imobiliare asupra unor autovehicule care aparţineau unor societăţi comerciale administrate chiar de victime.

Prinşi în flagrant

Comisarul şef de poliţie şi subinspectorul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Transporturi Craiova au fost prinşi chiar în timp ce primeau 4.000 de lei de la o persoană. Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova au stabilit că, deşi victimele şi-au achitat datoriile, Petrişor Alexandru şi Mihai Dumitru Ardelean au refuzat să le restituie autovehiculele împrumutate. Ba mai mult, au cerut alţi bani , pretinzând că victimele mai au de achitat şi dobânda.
„Poate nu merg la arest, de ce mă ameninţaţi? Nu trebuie să discutaţi cu mine pe acest ton, trebuie să fiţi calmi. Trebuie să mă ascultaţi, eu vreau să mă descarc în faţa dumneavoastră. Şi chiar trebuia să îmi dea mai mulţi, chiar sunt revoltat“, a spus unul dintre ofiţeri, poliţiştilor când a fost prins în flagrant.

Petrişor Alexandru a fost reţinut aseară pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat la Curtea de Apel Craiova cu propunerea de arestare prevetivă pentru 29 de zile. Mihai Dumitru Ardelean este cercetat în stare de libertate şi nu are voie să părăsească localitatea. Cei doi ofiţeri sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de grup infracţional, abuz în serviciu şi şantaj.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite