Craiova: Doi minori au ajuns la spital după ce au mâncat săpun şi au băut şampon, ca să scape din centrul de plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi băieţi cu vârste de 14 şi 15 ani, din Filiaşi, au ajuns în această dimineaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce au consumat săpun şi şampon, sperând că aşa vor putea evada din centrul special în care se aflau de o zi.

Costantin R. (15 ani), din Filiaşi, şi Adrian B. (14 ani), din localitatea Picu-judeţul Gorj, care se aflau de ieri la Clubului Copiii Străzii au profitat astăzi de câteva momente în care au fost singuri, la baie, şi au mâncat săpun.

"Vroiam să scăpăm de la centru"

Copiii ne-au povestit de ce au recurs la acest gest. "Vroiam să scăpăm de la centru. Ne săturaserăm aici", ne-a spus Constantin R. (15 ani), din Filiaşi, care vorbeşte despre momentele de groază pe care le-a petrecut mai apoi, când şi-a dat seama de ce făcuse. "Era cam amărui săpunul. La început nu am simţit nimic, dar pe urmă mi s-a făcut brusc rău. N-am mai ştiut nimic de mine", a completat băiatul. Adrian spune că i-a urmat exemplul colegului, după câteva momente de ezitare. "El a luat prima dată şamponul. Eu nu aveam curaj de la început, dar mai târziu nu mi-a mai fost frică", ne-a spus Adrian.

Au profitat de un moment de intimitate

Copiii au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Nr. 1, unde medicii le-au făcut spălături, după care i-au externat. "Au primit îngrijirile necesare. După ce s-au simţit mai bine şi nu au mai fost probleme în privinţa stării lor de sănătate, li s-a făcut externarea", a informat dr. Dan Tarniţă, directorul medical al unităţii spitaliceşti. Imediat, un echipaj al poliţiei i-au dus înapoi la club.

Acesta este centrul unde cei doi minori se află internaţi de ieri.

image

Potrivit directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC), băieţii în cauză sunt copiii-.problemă ai centrului. "Au solicitat să se ducă la toaletă, iar regula este să se meargă neînsoţiţi, pentru că sunt destul de mari. În momentul în care au ajuns la baie au mâncat săpun, cei de la centrul de plasament solicitând intervenţia ambulanţei", a declarat Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj. Cei doi provin dintr-o familie dezorganizată.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite