UPDATE FOTO: Doi copii au fost înghiţiţi de apele Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi minori s-au înnecat ieri după-masă în râul Jiu, în apropierea localităţii Bucovăţ. Minorii au fost lăsaţi nesupravegheaţi de părinţi fiind luaţi de curenţii puternici ai râului.

UPDATE 16:00

Ce de-al doilea copil încă nu a fost găsit. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă, trupul neînsufleţit al copilului este căutat de trei scanfandrii şi şase subofiţeri cu o barcă cu motor.

UPDATE 11:00

Trupul neînsufleţit al lui Miracol (12 ani), unul dintre cei doi copii luaţi de apele Jiului, a fost găsit de cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Angajaţii ISU continuă căutările petru a recupera şi cel de-al doilea copil.

UPDATE 21:00

Trupurile minorilor sunt căutate de mai bine de patru ore de către angajaţii Inspectoratului pentru Situaţi de Urgenţă (ISU) Dolj. ISU a intervenit cu mai mulţi scafandrii şi cu o barcă cu motor.

Luigi şi Miracol Bâlteanu de 7ani , respectiv 12 ani, veri din Craiova, erau la gratar cu părinţii şi alte rude din Craiova. Cei doi au intrat în apă şi au fost luaţi de curenţii puternici ai Jiului. 

image

“Erau mai mulţi copii în apă, cred că erau vreo cinci sau şase care se scăldau. Pe trei dintre ei i-a luat apa şi nu s-au mai văzut. Un copil a fost salvat de un domn care era şi el la plajă. Ceilalţi doi nu au mai ieşit la suprafaţă. Au sărit în apă după ei dar degeaba, nu au mai dat de ei”, a povestit Elena Ştefănescu (46 de ani), martor.

Cerasela Bâlteanu (10 ani), verişoara celor doi copii, a primit îngrijiri de la medicii SMURD, starea ei de sănătate fiind bună.

image

La faţa locului au intervenit mai multe cadre ale ISU Dolj care au intrat în apa râului pentru a găsi trupurile celor doi minori. Misiunea scafandrilor este una destul de dificilă din cauza curenţilor puternici ai apei.

image

Pe plaja din apropierea localităţii Bucovăţ s-au strâns mai mulţi membrii ai familiei celor doi minori, şocaţi de cele petrecute. Localnicii din Bucovăţ spun că, în ultimii ani, s-au înecat mai mulţi copii în acelaşi loc. “Mulţi oameni au pierit în Jiu, tot în locul ăsta. Şi nu numai copii, ci şi oameni în toată firea, buni înotători”, a afirmat Lucian Tejmea (69 de ani).

image


Citeşte şi: Copil dispărut în mare la Sulina

Vom reveni cu amănunte!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite