Doctorul urolog Octavian Drăgoescu ocupă locul V în topul medicilor cu care Craiova se mândreşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Medicul urolog Octavian Drăgoescu ocupă locul V în topul medicilor cu care Craiova se mândreşte.
Medicul urolog Octavian Drăgoescu ocupă locul V în topul medicilor cu care Craiova se mândreşte.

Doctorul Octavian Drăgoescu, urolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, a făcut cercetare la unul dintre cele mai cunoscute spitale din Statele Unite ale Americii.

Medicul Octavian Drăgoescu, de 35 de ani, cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi urolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, este unul dintre specialiştiii olteni care au lucrat la unul dintre cele mai renumite spitale din Statele Unite ale Americii, din Cleveland. Medicul Drăgoescu a ajuns cu bursă peste hotare în 2004, iar în America a lucrat pe partea de cercetare. „Am vrut să plec nu pentru că mă supărasem pe România, ci pentru că am vrut să văd cum se face medicină şi în alte părţi, să cunosc cât mai mult, să fac cercetare la alte standarde, să mă perfecţionez“, explică doctorul. Odată ajuns în Cleveland, doctorul spune că a rămas uimit de condiţiile din spitale şi de respectul reciproc dintre medici şi bolnavi. „În State, dacă îţi plăteşti asigurările, eşti tratat ca un rege, cum se vede prin filme, medicului i se pun la dispoziţie toate resursele medicale care există în lume“, povesteşte urologul.


A renunţat la SUA pentru Craiova


Deşi ofertele de a rămâne în State nu au lipsit, medicul Drăgoescu spune că i-a rămas în suflet România şi dorinţa de a-şi trata bolnavii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. “Am venit în ţară, am sperat şi încă mai sper că sistemul îşi va reveni. Mi-a rămas credinţa că va fi mai bine, şi în Medicină”, spune specialistul, care a lucrat timp de un an şi la Institutul Fundeni din Bucureşti. Recunoaşte că lipsurile din spitalele craiovene nu sunt puţine şi spune că îi pare rău atunci când nu-şi poate trata pacienţii cu cele mai performante aparate şi medicamente, însă este convins că mâna doctorului poate face minuni. „M-am întors din SUA pentru a fi acasă şi a încerca să fac ceva şi aici, nu am vrut să renunţ, am refuzat să îmi pierd speranţa că şi în România va fi mai bine. Treptat, m-am acomodat. Încet-încet mi-am adus aminte cum este să munceşti într-un spital din România. Încerc însă să fac abstracţie de toate aceste nevoi ale sistemului şi să lucrez cu dăruire, cu toată implicarea şi puterea de muncă, aşa cum am învăţat“, a precizat medicul, care la Spitalul Nr. 1 câştigă aproape 1.000 de lei, cu mult mai puţin decât salariul unui medic din SUA, care poate ajunge la un million de dolari, în cazul doctorilor care sunt şi profesori universitari. Doctorul Drăgoescu nu ratează niciun congres internaţional organizat peste hotare, menit să-l perfecţioneze şi spune că nu va renunţa niciodată la principiul respectului faţă de pacienţi şi al unei meserii făcute cu devotament. “Eu iubesc medicina, de aceea niciodată nu am regretat că am urmat-o sau nu mi-a trecut vreodată prin gând să renunţ. Poate am avut o urmă de regret în privinţa ofertei din SUA, de a lucra acolo, dar am credinţă că şi aici lucrurile se vor redresa şi ne vom putea practica meseria aşa cum ne-am dorit, să ne gândim doar la linia terapeutica pentru bolnav şi nu la lipsuri, la logistică, la problemele paramedicale”, a precizat doctorul, care a publicat între timp numeroase lucrări de cercetare în cărţi de specialitate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite