Craiova: Doctoriţa şpăgară Goga vrea să profeseze din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentina Goga a primit trei ani de închisoare, după ce a fost prinsă luând 500 de lei mită de la un bolnav de TBC. Tribunalul Dolj i-a interzis la începutul anului inculpatei dreptul de îndeplini funcţia de medic expert în medicina muncii.

Doctoriţa şpăgară a făcut recurs, nemulţumită de decizia de a i se ridica dreptul de a profesa. Pe data de 2 iunie, la Tribunalul Dolj a avut loc primul termen, însă Valentina Goga a cerut amânare pentru că avocatul nu a putut să o reprezinte în proces.

A cerut mită 500 de lei

Anul trecut în luna septembrie, un bolnav de TBC i-a întins doctoriţei şpăgare o cursă. I-a dat 500 de lei pe care Valentina Goga îi ceruse pentru a-l ajuta într-un dosar de pensionare care erau inscripţionaţi cu MITĂ. Goga le-a spus poliţiştilor de la Investigarea Fraudelor în momentul în care au intrat peste ea în cabinet că bolnavul îşi uitase banii acolo şi că intenţiona să îi returneze atunci când venea la control.

Doctoriţa şpăgară este în stare de libertate

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a emis la sfârşitul lunii  septembrie ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Magistraţii Tribunalului Dolj au respins însă cererea şi au decis să o elibereze din arest. Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a făcut recurs, iar Curtea de Apel din Craiova a admis recursul şi a dispus arestarea preventivă pentru 15 zile. Pe data de 12 octombrie dosarul a ajuns din nou la Tribunalul Dolj, care a decis să o elibereze din nou pe doctoriţa şpăgară.  Curtea de Apel a hotărât ulterior ca mandatul să fie prelungit cu încă 60 de zile. Valentina Goga a reuşit în cele din urmă să îi convingă pe judecătorii Curţii de Apel Craiova că nu reprezintă un pericol social şi a fost eliberată.

A primit trei ani de închisoare

Pe data de 15 februarie 2010, Tribunalul Dolj a condamnat-o pe Valetina Goga la trei de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Doctoriţa şpăgară este însă în stare de libertate, ţinând cont că hotărârea nu este încă definitivă.      

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite