Craiova / Chirurgii doljeni pleacă în Suedia şi Olanda cu tot cu familii: "Medicii nu sunt căpşunari, ca să se mai întoarcă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o sută de medici din judeţul Dolj au părăsit sistemul de sănătate din România, în anul 2010. În fiecare lună, câte opt medici pleacă peste hotare.

Autorităţile din sănătatea doljeană spun că majoritatea specialiştilor au ales să lucreze în spitalele din Anglia, Danemarca, Suedia, Franţa. "Foarte puţini ajung în Italia sau Spania. Mulţi şi-au făcut contracte pentru perioade nelimitate. Vorbim despre acei doctori despre care mulţi spun că sunt criminali, ciurucuri. Dacă ar fi aşa, credeţi că Anglia i-ar mai căuta, din lipsă de personal? Sunt chirurgi, angajaţi la Anestezie şi Terapie Intensivă, medici de familie", a declarat dr. Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), filiala Dolj.

"Au mai multe posibilităţi pentru copii"

Acesta spune că mai mult de un sfert dintre aceştia şi-au luat şi familiile. "Acolo au mai multe posibilităţi pentru copii. Doctorii nu sunt căpşunari, ca să se mai întoarcă acasă. Nu poţi să ceri patriotism unor oameni pe care toţi îi scuipă", a adăugat vicepreşedintele CMR Dolj.

În anul 2010, aproape 80 de medici din judeţul Dolj au părăsit sistemul de sănătate din România. În luna ianuarie, numărul acestora a ajuns la 8. În primele două săptămâni ale lunii februarie, şapte specialişti au optat pentru Anglia, Franţa şi Danemarca. "Vom rămâne cu spitalele goale", a spus medicul Dobrescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite