O comisie din Bucureşti va veni în control la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, unde se cercetează o moarte suspectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conferenţiar doctor Elmira Ibraim, coordonatorul programului naţional de tuberculoză, a anunţat că la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie din Craiova va avea loc un control în acest an. La unitatea sanitară se cercetează cazul unui tânăr tratat de TBC, care a decedat.

"Da, se va face un control la spitalul din Craiova, nu pot spune la acest moment în ce lună. Pot spune că în fiecare an o comisie de la Bucureşti efectuează un control la spitalele unde se derulează programul de tuberculoză, adică şi la Craiova", ne-a spus conferenţiar doctor Elmira Ibraim, din cadrul Institutului Naţional de Pneumologie "Prof. dr. Marius Nasta" din Bucureşti, coordonatorul programului naţional de tuberculoză.

Cazul este în atenţia procurorilor

Sorin Ovidiu Frăţilă (31 de ani), din Galicea Mare, a decedat luna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce a fost tratat de TBC la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş". Familia bolnavului a depus mai multe reclamaţii la CMR Dolj şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva asistentelor de gardă din noaptea când bolnavul a decedat, împotriva medicului curant, Lucian Ioncică, şi a medicului de gardă Mihai Olteanu. La Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" a fost demarată o anchetă internă. Rezultatele nu au fost făcute publice.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite