Doctor, despre mizeria din spitale: "La Reanimare am văzut cu ochii mei un tânăr că şi-a făcut nevoile pe faianţa proaspăt spălată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din baia Spitalului Judeţean Judeţean de Urgenţă din Craiova. Foto: Arhivă.
Imagine din baia Spitalului Judeţean Judeţean de Urgenţă din Craiova. Foto: Arhivă.

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), filiala Dolj, spune că printre cei responsabili pentru mizeria din spitale sunt managerii, pacienţii şi însoţitorii acestora.

Reprezentanţii CMR Dolj spun că problemele din spitale nu cad în sarcina Colegiului. "Mizeria din sălile de chirurgie nu priveşte Colegiul Medicilor, ci direct direcţiile unităţilor respective. Da, am observat că este mizerie. Chiar anul trecut am trecut pe la Reanimare, se făcuse curat, era totul lustruit, după care am văzut cu ochii mei un etnic lăsându-se pe vine şi făcându-şi acolo nevoile fiziologice. Exact în Reanimare, pe faianţa proaspăt spălată", a povestit doctorul Doru Dobrescu (foto jos), vicepreşedintele Colegiului.

"Mizeriile alea ne vor trimite pe lumea cealaltă"

Craiova: Doctorul Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, filiala Dolj.

Medicul a mai spus că oamenii care ajung în spital poartă o mare vină pentru condiţiile din aceste instituţii. "Este un tablou care ne interesează pe toţi, dar facem pe nebunii fără să ne gândim că vom ajunge şi noi în secţiile alea, şi atunci mizeriile alea nu vor mai fi atât de sfinte conlocuitoare, ci vor agresa însăşi organismul nostru şi ne vor trimite pe lumea cealaltă ca nişte laşi", a adăugat doctorul. Vicepreşedintele CMR Dolj a vorbit despre lipsurile din spitale care afectează atât cadrele cât şi bolnavii. "Cu sterilizarea este o problemă. Îmi aduc aminte, încă de când lucram, că îmi aduceam de acasă săpunul, materialele de dezinfecţie, prosoape de hârtie şi aşa mai departe. Dar asta este situaţia atunci când nu plăteşti spitalele", a încheiat medicul Doru Dobrescu.

Doctorul Dobrescu a răspuns la întrebările puse AICI de un cititor craiova.adevarul.ro

Un cititor craiova.adevarul.ro l-a întrebat pe vicepreşedintele CMR Dolj cum comentează condiţiile din spitale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite