Doctor din Craiova, despre şpagă: "Sunt de acord cu atenţiile date medicilor dar, dacă sunt în bani, să fie impozitaţi. Ar fi un lucru bun"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Doctorul Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, filiala Dolj.
Craiova: Doctorul Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, filiala Dolj.

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), filiala Dolj, este de acord ca doctorii să primească bani de la bolnavi, cu condiţia să fie impozitaţi.

Doctorul Doru Dobrescu, vicepreşedintele CMR Dolj, spune că şi-ar dori ca legea să permită doctorilor să accepte bani de la pacienţi, însă ca aceştia să fie declaraţi la Fisc. "Nu sunt de acord ca aceste atenţii să fie date înainte de intervenţii. După, da, dar să fie declarate şi, dacă sunt cu bani, să fie cu plată către Fisc, să fie impozitaţi. Ar fi un lucru bun, sigur că da. Din moment ce statul a mers până la ideea să legalizeze prostituţia  şi să pună impozit pe cât câştigă acele femei, nu este normal ca şi alte venituri să fie impozitate?", a declarat ieri medicul Doru Dobrescu, vicepreşedintele CMR Dolj.

"Este un obicei ca personalul auxiliar să fie stimulat"

Doctorul Dobrescu a mai vorbit despre şpaga din spitale, "cred că în unele cazuri, puţine din fericire, actul medical ar putea să fie condiţionat. Ştiu că este un obicei în spitale ca personalul auxiliar să fie stimulat în felul acesta, ca să pună un cearceaf nerupt, ca să facă o injecţie. Aici nu este nimic de făcut. Eu cred că un medic căruia îi duci un buchet de flori după intervenţie nu e de condamnat", a subliniat doctorul.

Vicepreşedintele CMR Dolj a răspuns unui cititor craiova.adevarul.ro care l-a întrebat AICI cum comentează fenomenul şpăgii din spitale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite