UPDATE Craiova: Doar un sfert din contestaţiile elevilor doljeni la bacalaureat au fost admise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 2.099 de contestaţii depuse de absolvenţii de liceu din judeţul Dolj, aproape 400 au fost soluţionate în favoarea elevilor.

Contestarea notelor de către elevii absolvenţi de liceu s-a dovedit a fi o încercare în zadar. Datele oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj arată că mediile la bacalaureat s-au modificat în favoarea a doar un sfert dintre cei 2.099 de elevi care au depus contestaţie. Potrivit inspectorului general adjunct, AlexandruGâdăr, aproximativ 400 de tineri au obţinut note mai mari.

„Anul acesta am avut destul de multe contestaţii. Din cei 6.500 de elevi care s-au înscris la examenul de bacalaureat, 2.099 au contestat notele. Cele mai multe contestaţii le-am avut la matematică, fizică şi limba română. În urma soluţionării contestaţiilor, 400 de  elevi au primit note mai mari. Nu sunt modificări mari ale notelor, sunt modificări normale“, a declarat Alexandru Gâdăr.

Acesta susţine că majoritatea elevilor  au rămas cu acelaşi punctaj. „Am avut situaţii când au şi scăzut notele cu câteva procente, dar sunt foarte puţine. Majoritatea s-au ales cu aceleaşi note după contestaţii“, apreciează inspectorul general adjunct.

„Speram să promovez“

În urma  soluţionării contestaţiilor,gradul de promovabilitate  al examenului de bacalaureat în judeţul Dolj a crescut de la 65,25 la sută la 67,16 la sută. Astfel, topul liceelor din Dolj în materie de promovaţi la examenul de bacalaureat a rămas aceleaşi. Singurele şcoli fără picaţi sunt colegiile Carol I, Elena Cuza, Seminarul Teologic, liceele teoretice Bechet şi Constantin Brâncoveanu din Dăbuleni.

Andrei Dinu, absolvent al Liceului CFR Craiova (18 ani) a picat examenul de bacalaureat la matematică obţinând nota 3,55. În speranţa că ar putea promova, tânărul a depus contestaţie. Ghinionul a fost de partea sa, pentru că nota la matematică în loc să crească, a scăzut. „Mi-au dat 3,40 după contestraţie. Eu speram să iau peste 5, însă nu a fost aşa. Nu ştiu cât de mult s-au uitat peste lucrarea mea, dar acum nu mai contează“, spune tânărul.

Urmează a doua sesiune

Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat mai au o şansă în sesiunea din toamnă, din perioada 30 august-8 septembrie. Ultima zi în care se pot înscrie este mâine. Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului va debuta la 30 august cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. La 1 septembrie, candidaţii vor susţine proba obligatorie, adică matematică pentru profilul real şi istorie pentru uman. Bacalaureatul se va încheia la 2 septembrie cu proba de specializare. Primele rezultate vor fi afişate la 4 septembrie, iar cele finale de după contestaţii la data de 8 septembrie.

Cei mai mulți elevi au fost nemulțumiți de notele primite la matematică și la limba și literatura română. Doar o pătrime dintre contestaţiile depuse de absolvenţii de clasa a XII-a au fost admise de Comisia Judeţeană de Bacalaureat. În total s-au depus 2.095 de contestaţii, dintre care 785 la matematică, 609 la limba şi literatura română, 217  la biologie şi 145 la fizică. Materia cu cele mai multe note sub 5 a fost matematica, unde s-au înregistrat peste 500 astfel de punctaje.

Astăzi vor fi afişate şi rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, obţinute după rezolvarea contestaţiilor, iar singura şansă a candidaţilor declaraţi respinşi este înscrierea la sesiunea din august - septembrie a testului de maturitate, care va debuta la data de 30 august cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în data de 1 septembrie candidaţii urmând a susţine proba obligatorie a profilului.

Află AICI rezultatele contestaţiilor la BAC.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite