Craiova: Directorii din Consiliul Judeţean vor să-şi mărească mai mult salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii publici din Consiliul Judeţean şi două dintre instituţiile din subordinea acestuia ar putea primi suplimente salariale. Conducerea instituţiei nu a precizat care este efortul bugetar necesar suplimente.

O parte din cei aproximativ 150 de funcţionari din Consiliul Judeţean Dolj şi-ar putea mări considerabil veniturile, dacă aleşii judeţeni vor aproba vineri, la şedinţa de consiliu, acordarea unor suplimente salariale funcţionarilor. Concret, fiecare dintre angajaţii CJ, dar şi cei 45 de funcţionari din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia a Copilului şi directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei ar urma să primească bani în plus, astfel încât să ajungă la salariul un angajat pe o funcţie similară într-un minister.Nu toată lumea însă va primi sume semnificative. Ba din contră, din analiza făcută de Adevărul de Seară rezultă faptul că şefii din CJ, cei care câştigau până acum câte 3.000 de lei pe lună vor primi în jur de 700 de lei în plus, în timp ce funcţionari care primeau 800-900 de lei lunar vor primi doar 40 lei la salariu. Practic, vor simţi suplimentările tot cei cu salariile babane.

40 de lei în plus la salariu pentru funcţionarii săraci

Administratorul judeţului, Alin Mitrică, a declarat că tuturor funcţionarilor din Consiliu le-au fost reduse salariile cu aproximativ 75%, după a fost aplicată noua grilă de salarizare pentru funcţionari. „În acest moment avem 12 persoane care câştigă 689 de lei, 20 de persoane care câştigă 791 de lei, iar aproximativ 30 de angajaţi iau lunar între 800 şi 950 de lei”,a spus Mitrică. Cel mai mare salariu din instituţie în momentul de faţă este de 4.600 de lei. După cum am arătat însă, un funcţionar cu un salariu de mizerie nu va avea prea mult de câştigat din suplimentare, însă la un salariu gras, cum este cel al secretarului judeţului, Gheorghe Barbărasă, vor fi adăugaţi încă 350 de lei.

Deşi în raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre care va fi supus dezbaterii vineri nu se specifică suma care va fi cheltuită pentru acoperirea suplimentărilor, aceasta ar putea ajunge la 2,8 milioane de lei. Aceasta este suma care ar rămâne în fondul de salarii după plătirea lefurilor fără suplimentări.


Suplimentările din primărie, reanalizate

O decizie similară luată de aleşii locali pentru funcţionarii publici din Primăria Craiova a fost trimisă spre reanalizare de prefectul judeţului, Eugen Georgescu. Prefectul a vrut să ştie care este situaţia financiară reală a municipalităţii şi, în consecinţă, dacă primăria îşi permite să acorde suplimentările salariale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite