Craiova: Direcţia de Pază şi Servicii, obligată de instanţă să reangajeze peste 100 de foşti salariaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de oameni care au fost daţi afară de la Direcţia de Pază şi Servicii din subordinea Consiliului Judeţean ar putea să îşi recapete slujbele.

Tribunalul Dolj a decis pe 7 decembrie să anuleze hotărârea Consiliului Judeţean prin care a fost aprobată noua organigramă a Direcţiei de Pază şi Servicii. Documentul prevedea concedierea a peste 100 de angajaţi ai instituţiei care erau însărcinaţi cu paza obiectivelor din patrimoniul judeţului. Potrivit sentinţei Tribunalului, publicată astăzi de Sindicatul „Forţa Legii”, hotărârea CJ a avut la bază o interpretare greşită a ordonanţei de urgenţă 63/2010, făcută de juriştii Instituţiei Prefectului.

Decizia instanţei pune în încurcătură autorităţile judeţene, care sunt nevoite acum să găsească bani pentru cheltuielile de personal apărute acum. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că instituţia pe care o conduce avea deja o lipsă de 2,8 milioane de lei la capitolul cheltuieli de personal, aferent trimestrului al patrulea din 2011. „Noi am susţinut de la început că se face o greşeală. Noi am comunicat la Bucureşti numărul de salariaţi şi fondul de salarii fără să luăm în calcul aceste persoane şi, chiar şi în acest condiţii ne-au dat cu 2,8 milioane de lei mai puţin. Am făcut demersuri pe lângă miniştrii Igaş, Botiş şi Ialomiţianu pentru ca banii să ne fie daţi la o rectificare de buget. Acum trebuie să reanalizăm situaţia pentru că va fi nevoie de mult mai mulţi bani. Trebuie să vedem dacă hotărârea se aplică numai reclamanţilor, trei la număr, sau tuturor celor care au fost daţi afară”,a spus Prioteasa.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite