Craiova: Dinel Staicu îşi anunţă demisia din fruntea SIF Oltenia după ce se întoarce din concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinel Staicu a primit la apel mai mulţi ani de închisoare
Dinel Staicu a primit la apel mai mulţi ani de închisoare

Dinel Staicu, condamnat la 12 ani de închisoare de judecătorii Tribunalului Bucureşti pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor cu cinci milioane de euro, îşi va da demisia din funcţiile de preşedintele al Consiliului de Administraţie şi director în cadrul SIF Oltenia începând cu 2 februarie 2011.

Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti de SIF Oltenia şi semnat chiar de preşedintele CA, Staicu şi-a luat un concediu de 35 de zile începând din 15 decembrie, cu o zi înainte de pronunţarea sentinţei. Bursa a suspendat vineri de la tranzacţionare titlurile SIF Oltenia, la cererea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, pentru ca investitorii SIF Oltenia să fie înştiinţaţi cu privire la situaţia lui Staicu.
„Am decis să demisionez pentru că un preşedinte de SIF cu o pedeapsă de 12 ani de închisoare prezintă un grad de neîncredere pentru investitorii de pe piaţă. Am făcut-o pentru a proteja imaginea SIF. Pe de altă parte, eu sunt şi acţionar al SIF, atât direct, cât şi indirect, prin societăţile din subordine, aşa că îmi protejez şi acţiunile mele şi pe cele ale altor investitori”, a declarat pentru „Adevărul” Dinel Staicu.


Magistraţii i-au triplat condamnarea la apel


Afaceristul a fost condamnat joi, alături de fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor, Ion Popescu, la 12 ani de închisoare cu executare de către magistraţii Tribunalului Bucureşti. Instanţa i-a condamnat la câte şase ani de închisoare şi pe doi funcţionari ai băncii, Viorica Duţu şi Radian Răceală, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată. În perioada 1999 - 2000, Staicu ar fi obţinut prin 11 firme pe care le controla împrumuturi de aproximativ cinci milioane de euro cu încălcarea normelor bancare, o parte din bani fiind investiţi în acţiuni SIF Oltenia. Decizia Tribunalului Bucureşti vine după ce, în vară, Staicu a făcut apel împotriva unei decizii luată în acelaşi dosar de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, care îl condamnase atât pe preşedintele SIF, cât şi pe Popescu, la patru ani de închisoare şi plata a peste opt milioane de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite