Craiova: UPDATE/ Dinel Nuţu a fost predat astăzi autorităţilor române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri condamnat pe 4 aprilie la şapte ani de închisoare a fost adus astăzi, în jurul orei 13 în România la Vama Borş şi va fi dus mai apoi în arestul IPJ Bihor, unde va sta câteva zile.

Afaceristul a fost predat poliţiştilor români în Vama Borş, din judeţul Bihor, în cadrul unei operaţiuni la care presa nu a avut acces. Dinel Nuţu va fi dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, unde va sta câteva zile, urmând să fie preluat apoi de poliţiştii bucureşteni. Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, a precizat pentru Adevărul de Seară iniţial că „procesul de predare nu este unul public”, precizând mai apoi că Poliţia de Frontieră a fost cea care a exagerat restricţiile presei în Vama Borş, iar Poliţia Română nu se opune prezenţei presei la eveniment.

Nuţu a plecat din ţară pe 3 aprilie după ce îşi ridicase în prealabil cartea de identitate pe noul nume. În noaptea de 19 spre 20 aprilie, Dinel Nuţu a fost prins de poliţiştii din localitatea Mako, aflată la 23 de kilometri de graniţa cu România. Afaceristul condamnat pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor a fost dus apoi la Budapesta, pe 21 aprilie acesta fiind prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Metropolitan. Judecătorii au decis atunci că Nuţu, fost Staicu, va sta în arest 11 zile la Budapesta.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite