Dina şi Piţurcă au luat lecţii despre istoria Craiovei Maxima!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre atacanţii Universităţii Craiova, Mihai Dina şi Alexandru Piţurcă, au avut ocazia să analizeze echipele care au adus gloria fotbalului oltean.

Cei doi au fost invitaţi de ofiţerul de presă al clubului din Bănie, Vicenţiu Neagoe, la o lecţie de istorie, înainte de conferinţa legată de meciul de luni, cu FC Braşov.

Cu ochii pe posterele imense cu Craiova Maxima care se află la tribuna oficială, Dina şi Piţurcă au cam rămas corigenţi la capitolul istorie, nerecunoscând toţi jucătorii care au făcut din Universitatea una dintre cele mai iubite echipe din ţară.

Atacanţii nu l-au recunoscut nici pe fostul lor antrenor Aurel Ticleanu, e drept cu aproape 30 de ani mai tânăr. Aceeaşi „soartă“ a avut-o şi Gheorghiţă Geolgău, cu care cei doi au luat contact ca preşedinte de club, la începutul sezonului.Aici este mult mai slab şi are păr. Eu îl ştiam altfel“, a explicat Dina.

Jucătorii au fost însă foarte atenţi la spusele lui Vicenţiu Neagoe (foto jos), care le-a făcut o scurtă trecere în revistă a echipelor pe care le aveau în faţă şi a rezultatelor obţinute de acestea, cele mai importante din istoria clubului oltean.

image

Aveţi în faţă unii dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut România, care au deschis drumul echipelor româneşti în fazele superioare ale cupelor europene“, a explicat „Vice“ arătând spre echipa Craiovei Maxima, prima care a atins semifinalele Cupei UEFA (1983).

Crescut la Steaua, Piţurcă junior a dat ca exemplu şi rezultatele roş-albaştrilor din 1986, an în care aceştia au câştigat Cupa Campionilor Europeni.

image

Dar Steaua '86 nu a fost o echipă bună?“, a întrebat atacantul. „Echipele pe care le-a eliminat Steaua în 1986 până în finală nu se compară cu cele de care a trecut Craiova în 1982-1983“, a venit răspunsul ofiţerului de presă al Ştiinţei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite