Deţinuţii de la Penitenciarul Pelendava vor lua diseară contact cu lumea lui Molière, la Teatrul Naţional "Marin Sorescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piesa "Tartuffe" se va juca deseară pe scena Teatrului Naţional "Marin Sorescu".
Piesa "Tartuffe" se va juca deseară pe scena Teatrului Naţional "Marin Sorescu".

În această seară, 34 de persoane închise la Penitenciarul Pelendava vor urmări piesa de teatru "Tartuffe", a dramaturgului Jean Baptiste Molière.

Spectacolul va începe diseară, începând cu ora 19.00. Cele 34 de persoane private de libertate se pregătesc să ajungă la Teatrul Naţional "Marin Sorescu", unde se va juca piesa de teatru "Tartuffe", în regia lui Kincses Elemér. "Scopul activităţii îl constituie îmbunătăţirea capacităţii de observare şi comunicare a persoanelor private de libertate, promovarea unei atitudini pozitive, a mijloacelor educative agreabile de petrecere a timpului liber şi de satisfacere a trebuinţelor sociale  prin activităţi de culturalizare şi interacţiune continuă cu mediul social a persoanelor private de libertate custodiate", a precizat inspectorul Leonard Voicilă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Pelendava.

Omul clasic, între persoană publică şi datoria de tată

În "Tarfuffe", Molière prezintă omul clasic oscilând între datoria de tată, soţ, persoană publică şi pasiunea, sau chiar nebunia, obsesia, facută pentru un necunoscut în care a avut încredere deplină. Din distribuţia piesei fac parte actori precum Tamara Popescu, Ilie Gheorghe, Nataşa Raab, Ştefan Cepoi, Valentin Mihali, Dragoş Măceşanu, Raluca Păun.

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite