Craiova: Deţinuţii au fluierat filmul lui Florin Şerban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a oprit vizionarea filmului din cauza discuţiilor care au avut loc între deţinuţi
S-a oprit vizionarea filmului din cauza discuţiilor care au avut loc între deţinuţi

Puşcăriaşii s-au revoltat ieri în timpul proiecţiei „Eu când vreau să fluier, fluier“. O sută de încarceraţi de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova au participat la prima vizionare a peliculei „Eu când vreau să fluier, fluier“, premiat cu „Ursul de Argint“.

Proiecţia de ieri, prima din România a filmului regizat de Florin Şerban, i-a avut ca spectatori şi pe actorii din rolurile principale, George Piştereanu şi Ada Condeescu, însoţiţi de producătorul filmului, Daniel Mitulescu. Reprezentanţii studioului „Strada Film“, organizatorul evenimentului, au gândit proiecţia ca un semn de mulţumire adus deţinuţilor pentru contribuţia unora dintre ei la realizarea filmului, însă nu s-au aşteptat ca deţinuţii să fluiere şi să comenteze neortodox unele secvenţe.

S-a oprit vizionarea

În momentul în care au vizionat scena în care un deţinut îşi pune la cale evadarea din peniteciar pentru că nu este lăsat să plece trei zile acasă, la fratele lui, tinerii din sală au început să vorbească tare, să fluiere, după care i-au întrebat pe gardieni când vor avea şi ei parte de zile libere pentru a-şi vedea familia. De asemenea, o scenă de sex din film i-a incitat la comentarii mai puţin ortodoxe pe deţinuţi. Prezent în sală, Daniel Mitulescu, producătorul filmului premiat la Berlin, a fost nevoit să oprească vizionarea peliculei pentru a-i putea linişti pe tineri. „Recunosc că au fost anumite tensiuni, dar lucrurile nu au scăpat de sub control“, a declarat Daniel Mitulescu pentru „Adevărul de Seară“. În ciuda celor întâmplate, acesta a spus că se gândeşte să ruleze lungmetrajul şi în alte penitenciare din ţară.


„Este adevărat că la începutul filmului deţinuţii au vorbit mai tare între ei, dar erau nedumeriri legate de identitatea vreunui actor sau de bucuria recunoaşterii vreunuia dintre cei care le-au fost colegi: „Uite-l pe Giani!“ sau „Ăsta nu e ăla care a fost la noi pe secţie?“. În momentul în care a început adevărata acţiune a fost linişte, dar e greu de spus dacă filmul a fost înţeles aşa cum l-a înţeles juriul de la Berlin sau dacă a fost apreciat doar ca o fereastră deschisă“, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt în cadrul PMT Craiova. Acesta a precizat că proiecţia peliculei a fost oprită o singură dată, însă din cauza CD-ului, care s-ar fi blocat.

Deţinuţii actori, la premieră

În filmul premiat cu „Ursul de Argint“ au apărut, în roluri secundare, şi opt tineri închişi pentru omor în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova. În prezent, doar doi dintre ei se mai află în spatele gratiilor, ceilalţi fiind eliberaţi între timp. Daniel Samlia şi Ştefan Diaconu nu au putut participa la vizionarea de ieri de la Craiova deoarece au fost transferaţi la un penitenciar din Bucureşti, de unde vor ieşi temporar pentru a putea participa la premiera naţională a filmului „Eu când vreau să fluier, fluier“ de pe 25 martie. Filmul se concentrează pe povestea unui tânăr dintr-un penitenciar care se îndrăgosteşte de o studentă la Psihologie şi încearcă să evadeze înainte de a se elibera.

Au ajuns vedete în penitenciar


Ştefan Diaconu şi Daniel Samlia, deţinuţii care au jucat în filmul lui Florin Şerban, sunt văzuţi acum ca adevărate celebrităţi de către colegii lor. „Când am venit de la filmări, toţi au fost curioşi să le povestim toate amănuntele. Cred că şi familiile noastre se mândresc cu noi, deşi nu am avut roluri importante în filmul «Eu când vreau să fluier, fluier»“, a declarat Ştefan Diaconu. „Ceilalţi actori nu ne-au privit ca pe deţinuţi. Este un vis frumos din care nu ne-am trezit încă“, a povestit deţinutul actor Daniel Samlia

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite