VIDEO Descinderi în cartierul Faţa Luncii din Craiova. Mascaţii percheziţionează casele unor ţigani acuzaţi de trafic cu arme FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea condusă de fraţii Parnică este acuzată că furniza clanurilor interlope arsenalul pentru reglări de conturi, dar şi că se ocupa cu clonarea de carduri.

Update ora 13.30 Opt persoane, printre care şi Ion Parnică, zis Vilifort, au fost ridicate astăzi de oamenii legii şi duse la audieri la sediul DIICOT Craiova. Acestea sunt suspectate că ar fi făcut trafic cu arme pe care le procurau din Bulgaria şi le vindeau apoi interlopilor craioveni. În plus, membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi că falsificau carduri şi deţin echipamente în acest sens. Potrivit poliţiştilor doljeni, numărul percheziţiilor efectuate la nivel naţional a fost de 33 dintre care 26 în Craiova şi una în comuna Breasta.

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO DE LA DESCINDERI !

image

"În urma cercetărilor poliţiştilor B.C.C.O. Craiova, s-a stabilit faptul că o parte din membrii grupului procurau aparatură skimming din ţară, pe care ulterior o montau prin intermediul altor persoane pe ATM-uri din state membre UE, iar sumele sustrase în mod fraudulos erau investite în achiziţionarea de autoturisme de lux şi terenuri, iar o parte fiind împrumutate cu camătă la diverse persoane, de la care percepeau dobândă lunară de circa 15 -20%",a spus Florentina Popescu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO DE LA DESCINDERI !

image

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), escortaţi de peste 200 de poliţişti şi jandarmi, au descins în această dimineaţă în cartierul Faţa Luncii, precheziţionând 47 de locuinţe ale unor persoane acuzate că fac parte dintr-o grupare specializată în contrabanda cu arme de foc letale şi clonare de carduri. Până în prezent, 30 de suspecţi deja au fost duşi la sediul DIICOT din Bănie, pentru audieri. „Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Nicolae Dirivan Dumitru, Parnică Viorel, Parnică Ion, zis Vilifort, Miclescu Stazian, zis Stazică, Poenaru Altafin, Gheorghiev Chiril Olegov, cetăţean bulgar, şi Poenaru Gabi Alin, zis Patrian“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Vilifort este unul dintre capii „răscoalei ţigăneşti“ din septembrie 2003, atunci când sute de ţigani s-au războit, în plină stradă, cu liderii lumii interlope din Bănie.



Potrivit anchetatorilor, armele de foc, introduse ilegal în ţară prin intermediul unor cetăţeni bulgari, erau vândute apoi unor persoane din lumea interlopă din Craiova, „în scopul utilizării acestora în conflictele stradale şi altercaţiile dintre diferitele grupări“.
Membrii grupării din Faţa Luncii sunt suspectaţi şi că procurau dispozitive de skimming, montate ulterior pe bancomate din diverse state europene, în special din Portugalia, pentru copierea datelor de pe cardurile bancare şi clonarea acestora. În comunicatul DIICOT se precizează că descinderi simultane au loc la Bacău şi Piteşti. 
Cercetările sunt efectuate  împreună cu ofiţeri din cadrul din cadrul BCCO Craiova, BCCO Piteşti, IPJ Dolj şi cu sprijinul IJJ Craiova, BJ Craiova şi SPIR. Suportul tehnic şi informativ este asigurat de către SRI Dolj. Efectivele mobilizate pentru reuşita acţiunii sunt de 250 de poliţişti şi jandarmi“, se mai arată în documentul citat.

Casele clanurilor Miclescu şi Poenaru au fost scotocite de poliţişti şi mascaţi. Foto:Laurenţiu Nica

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite