Craiova: Derbiul Ştiinţa - Steaua, un duel al golgheterilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Costea îi avertizează pe adversari: va marca în poarta Stelei
Florin Costea îi avertizează pe adversari: va marca în poarta Stelei

Florin Costea a marcat de opt ori pentru olteni în acest tur de campionat, în timp ce grecul Kapetanos a punctat de şapte ori pentru bucureşteni.

Flostin Costea şi Pantelis Kapetanos se află pe primele două locuri în clasamentul golgheterilor, iar în această seară propun o întâlnire explozivă. Costea a marcat 35% din totalul golurilor Craiovei, adică opt din 23. De partea cealaltă, Kapetanos a fost responsabil tot de 35% din golurile Stelei, adică şapte din 20.

În afara acestor statistici, partida are o însemnătate mare pentru stelişti. Ei au nevoie de victorie pentru a se menţine în fruntea clasamentului. „Dacă ne uităm în clasament, putem spune că este un meci important pentru a acumula puncte, dar nu poate fi numit derby. Dacă nu câştigă, Craiova va ajunge într-o situaţie foarte grea, dar, pe de altă parte, şi noi avem nevoie de puncte pentru a ne menţine în fruntea clasamentului“, a afirmat Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei.

Până în acest moment, cele două formaţii s-au întâlnit de 88 de ori, de 23 de ori au câştigat gazdele de astăzi, de 45 de ori s-au impus steliştii, iar 20 de partide s-au încheiat la egalitate.

Vom avea un meci infernal la Craiova. Avem un singur avantaj faţă de ei, factorul psihologic. De cine mi-e teamă de la ei? Clar de fraţii Costea. Sunt letali în faţa porţii, trebuie să avem grijă la ei. În plus, mai au doi fotbalişti de clasă, Şoavă şi Dorel Stoica, ambii cu mare experienţă“ a afirmat tehnicianul Stelei, Mihai Stoichiţă.

„Anul trecut, am reuşit să învingem toate echipele din Bucureşti, mai puţin Steaua. Sperăm să o facem acum şi să rupem şi acest «blestem». Vreau să închei anul cu un gol şi o victorie“, a spus şi golgheterul oltenilor, Florin Costea.

Partida dintre Universitatea Craiova şi Steaua va avea loc astăzi, de la ora 20.45, şi va putea fi urmărită LIVETEXT şi FOTO pe www.adevarul.ro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite