Craiova: O vedetă a copiilor din Bănie nu poate alege între şevalet şi scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este un copil minune pentru cunoscuţi. Dacă talentul său de a cânta şi dansa nu este un secret, puţini ştiu că pasiunea pentru pictură i-a adus numeroase premii.



Mulţi cred că Denisa este un copil, pentru că are faţa „drăgălaşă“ şi inocentă. Când participă la competiţii, se îmbracă în ie şi îşi împleteşte flori în păr. Colegii spun că pare o prinţesă. Denisa se consideră un copil obişnuit, care nu vrea să irosească timpul şi care, prin urmare, vrea să îşi dezvolte cât mai multe aptitudini. „În viaţă nu trebuie să stăm şi să aşteptăm să ne cadă din cer. Fiecare dintre noi are calităţi, numai că este nevoie să fie lucrate, ca să facem performanţă. Altfel ne plafonăm“, este de părere fetiţa.

Premiată pentru tablouri

Gustul pentru artă l-a prins pe când era în clasa a treia. Atunci a luat creionul în mână şi a desenat un portret. Creaţia i-a fost apreciată. Din acel moment, Denisa nu s-a mai dezlipit de planşe. Dacă în clasele de gimnaziu foile de desen erau acoperite de peisaje, în prezent liceana este profesionistă în a realiza icoane pe sticlă. Munca i-a fost răsplătită în cadrul a numeroase olimpiade de profil. „Am obţinut mai multe premii, printre care şi locul întâi la o întrecere de acest gen de la Lugoj“, îşi aminteşte Denisa.


„Am început să fredonez prin cameră“


Succesul în domeniul artelor plastice, atât cât poate fi el atins la vârsta de 17 ani, nu a mulţumit-o suficient, şi s-a apucat în scurt timp şi de cântat. „Simţeam că mă atrage muzica. Ascultam tot timpul melodii şi, treptat, m-am îndrăgostit de repertoriul Mariei Tănase şi al altor artişti. Uşor am început şi eu să fredonez prin cameră «Mărioară de la Gorj», «Am un puişor», de Niculina Stoican, «Rabdă, inimioara mea». Profesorii m-au remarcat şi mi-au recomandat să urmez nişte cursuri speciale. I-am ascultat, iar acum nu-mi pare rău”, mai spune mica artistă.
De la un interpret amator, Denisa a ajuns un recunoscut artist care nu lipseşte de la evenimentele de gen din Craiova. Este un participant fidel la Oltenia Star. A concurat şi la ediţia 2009, care a avut loc în această săptămână la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Cântă la fluier şi orgă

Poartă cu mândrie portul popular şi promite că va face tot ce îi stă în putinţă să reprezinte Oltenia la manifestările de muzică tradiţională. De curând şi-a descoperit o nouă preocupare: cântatul la fluier şi la orgă. „Am un instrument din plastic. Deşi nu este unul de ultimă generaţie, reuşesc să alcătuiesc linii melodice plăcute“, adaugă Denisa.

Citeşte în Adevărul de Seară care este idealul în viaţă al elevei din clasa a XI-a, vedetă în Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite