Craiova: Dedeman, Petrom şi Penny, printre companiile amendate de Garda de Mediu Dolj în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile au fost sancţionate cu amenzi usturătoare pentru că nu au respectat normele de mediu sau au „uitat” să îşi ia autorizaţie de mediu pentru afacerile deschise în Dolj.

Cele mai mari amenzi au fost încasate de Petrom, care avea în comunele Gherceşti şi Brădeşti două bataluri de cenuşă. „Am amendat Petrom în nenumărate rânduri din cauza acestor probleme şi în final au înţeles să le închidă, nu înainte să îi amendăm cu 50.000 de lei. Ei aveau obligaţia să se conformeze cerinţelor de mediu şi să le închidă”,a spus Ileana Şerban, comisar şef în cadrul Gărzii de Mediu Dolj.


Potrivit acesteia, alte două mari companii care şi-au deschis afaceri în judeţ, Dedeman şi Penny, au primit amenzi pentru că au inaugurat magazine fără să obţină pentru ele autorizaţie de la Garda de Mediu. „E vorba de magazinele Dedeman din Craiova şi Penny din Filiaşi”,a mai spus Şerban. Potrivit acesteia, amenda de câte 30.000 de lei primită de cele două societăţi a fost înjumătăţită pentru că acestea au plătit-o în 48 de ore de la primirea sancţiunii.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite