De ce recomandă medicii din Oltenia băi calde cu sare de mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorii spun că bolnavii trebuie să se protejeze împotriva gripei, ca să evite internarea.
Doctorii spun că bolnavii trebuie să se protejeze împotriva gripei, ca să evite internarea.

Doctorii spun că în această perioadă sunt indicate băile în apă caldă cu sare de mare, frecţiile cu alcool medicinal şi multă odihnă.

Medicii avertizează că riscul de răceală, în aceste luni, este foarte crescut, din cauza diferenţelor mari de temperatură de la o zi la alta. "Încercaţi să vă bazaţi mai mult pe plante, începând de la primele simptome. Medicamentele sunt foarte eficiente, dar au mai multe efecte secundare, mai ales la copiii şi bătrânii cu afecţiuni cronice. Însă cele patru reguli de bază sunt consumul de lichide; odihniţi-vă suficient! Acordaţi astfel corpului repausul necesar să poată lupta cu boala şi în acelaşi timp încercaţi să munciţi într-un ritm mai puţin alert ca de obicei", a declarat dr. Mariana Păsărescu, din cadrul compartimentului pentru sănătate al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

Alimentele crude, "cel mai potrivit vaccin natural"

Medicii spun că la fel de importante sunt băile calde cu sare de mare, frecţiile cu alcool medicinal, dar şi consumul de ceaiuri antigripale şi antituse, uşor îndulcite cu miere. "Şi nu uitaţi că alimentele crude, proaspete, sunt cel mai potrivit vaccin natural ce ne întăreşte imunitatea şi ne apără de răceală!", a completat dr. Mariana Păsărescu.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite