De astăzi, bolnavii plătesc tomografiile la aparatul nou care a fost adus la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul Spitalului Nr. 1 din Craiova.
Conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul Spitalului Nr. 1 din Craiova.

Începând de astăzi, pacienţii care ajung la Spitalul Nr. 1 din Craiova scot bani din buzunar ca să facă investigaţii la tomograful nou. Fondurile de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate s-au terminat.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova spun că bolnavii care au nevoie de anumite investigaţii medicale nu le mai pot face gratuit. "Este vorba de tomografia computerizată, rezonanţa magnetică nucleară, mamografii, scintigrafii, radiologia standard şi investigaţii de anatomie patologică. Pentru aceste investigaţii, spitalul primeşte lunar de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în medie de 40.000 de lei. Solicitările au fost formidabil de mari. Suntem puşi în situaţia în care trebuie să programăm bolnavii pentru luna viitoare. Dacă bolnavii nu doresc să se programeze pentru luna viitoare, aceste investigaţii se fac contracost", a declarat conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul Spitalului Nr. 1 din Craiova.

Costul unei tomografii variază între 80-350 de lei, al unei radiografii, între 15-900, de lei iar al unui RMN, între 200-430 de lei.

Computerul Tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă a intrat în funcţiune în această lună, fiind achiziţionat anul trecut. Costul aparatului a fost de 2.200.000 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite