Craiova: Dat în urmărire, prins la coadă la buletine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Văduva, condamnat pentru furt acum doi ani, a fost prins în această dimineaţă.
Emil Văduva, condamnat pentru furt acum doi ani, a fost prins în această dimineaţă.

Un tânăr din Craiova, care comisese mai multe furturi în 2007, a fost reţinut în timp ce încerca să-şi schimbe actul de identitate.

Emil Văduva (18 ani) fusese condamnat la închisoare şi era căutat din 2009. Astăzi, el a apelat la clemenţa poliţiştilor, rugându-i să-l lase să meargă în Franţa, să-şi ia rămas-bun de la copilul său. Tânărul s-a prezentat în această dimineaţă la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, de pe strada Unirii, pentru a-şi obţine cartea de identitate. Constatând că Emil Văduva figura printre persoanele date în urmărire naţională, angajatele de la buletine l-au invitat într-un birou, sub pretextul că trebuie să-i elibereze o chitanţă, timp în care au anunţat poliţia. Câteva minute mai târziu, craioveanul era reţinut de oamenii legii. Văduva le-a spus acestora că nu are idee de ce este căutat. De aproape doi ani, tânărul se mutase în Franţa, împreună cu familia.

Avea de executat doi ani de închisoare

Emil Văduva era dat în urmărire după ce a spart mai multe autoturisme. Mai mult, în 2007 a furat un Matiz dintr-o parcare. Pentru faptele comise, el avea de executat doi ani de închisoare.

„Bărbatul a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie. El fusese judecat şi condamnat la închisoare pentru furt“, a declarat Amelia Căprărin, purtătoare de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Emil Văduva i-a rugat ieri pe oamenii legii să nu-l ducă în arest, ci să-l lase să meargă la familie, în Franţa, pentru a-şi lua la revedere de la copilul său.
De la începutul anului, au fost puse în executare 16 mandate europene de arestare emise pe numele unor doljeni. Majoritatea persoanelor căutate erau acuzate de furt şi de alte violenţe.

„Ţările din care au fost extrădaţi sunt Italia, Franţa, Germania şi Austria. Dintre persoanele arestate, 15 sunt bărbaţi, iar una este femeie şi era căutată pentru proxenetism“, a mai spus Amelia Căprărin.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite