Craiova: Daruri mii, de la copii pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesoara Claudia Ivaşcu şi elevii săi au adunat daruri pentru copiii nevoiaşi
Profesoara Claudia Ivaşcu şi elevii săi au adunat daruri pentru copiii nevoiaşi

Elevii de la Coandă şi-au transformat banii de buzunar în cadouri pentru copiii aflaţi în dificultate. Un poster, un anunţ la radio, un mail trimis diriginţilor şi peste 800 de elevi s-au decis să fie „Moş Crăciun pentru o zi“.

„Suntem 22 şi cu diriginta 23“, glumesc elevii clasei a V-a B, cei care au învăţat să îşi împartă darurile cu copiii singuri, nevoiaşi, bolnavi, încă pe când erau boboci. Pe Claudia Ivaşcu, profesoară de religie, o văd ca pe unul de-al lor. Faptul că sunt uniţi şi se mobilizează repede când este vorba de o campanie umanitară îl consideră un succes al dirigintei lor. Alida, Alexandra, Monica, Andreea, Roxana, Laura, Roberto, Andrei sunt doar câteva dintre numele care se regăsesc pe felicitarea pe care au ataşat-o cadoului, în care s-au străduit să pună cam tot ce-i trebuie unui copil „ca să fie fericit“. Andrei a dăruit carioci şi asta ca să îl complete  pe Roberto care adusese cărţi de colorat. „Cine ştie ce talente descoperim printre ceilalţi copii“, şi-au spus ei.


Fetiţele au dăruit cordeluţe şi fundiţe

Cochetăria nu le mai este străină, acum la 11 ani. Şi dacă lor le place să îşi prindă în păr fel de fel de fundiţe, câte o clamă sau o cordeluţă colorată, elevele de la a V-a B au zis că le vor face fericite şi pe alte fetiţe. Aşa că au pus şi astfel de obiecte drăguţe, lângă o brăţară, o bluziţă, nişte şosete şi colanţi. Nici ele nu au uitat de caiete şi de cărţi. „Este minunată lumea cititului pentru mine şi cred că şi pentru alţi copii. Cui nu îi plac basmele“, afirma Alida Vlaicu, nerăbdătoare să intre la oră ca să îşi afle nota de la teză. Darurile de la ei, cei ce ştiu să fie „Moş Crăciun pentru o zi“, au ajuns azi la Şcoala Specială Sfântul Vasile, mâine vor fi duse la copiii din Parohia Sfântul Calinic Cernicarul şi Izvorul Tămăduirii, iar vineri se vor bucura de ele picii de la Centrul de Plasament „Prichindel“.

„Fii Moş Crăciun pentru o zi!“, la a treia ediţie

Campania este parte din Strategia Naţională a Acţiunilor Comunitare, fiind cuprinsă în Festivalul Naţional al Şanselor Tale. Acum s-au implicat peste 800 de elevi, din clasele I – XII, 40 de învăţători şi diriginţi. Acţiunea urmăreşte dezvoltarea spiritului de voluntariat şi implicarea în viaţa semenilor care au probleme.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite